Eduard Grosu s-a impus în cursa Ronde van Limburg

Eduard Grosu a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în cursa din Belgia / Foto: Delko-Marseille-Provence

Component al echipei Delko-Marseille-Provence, pentru care a semnat în iarnă, Eduard Grosu a obținut primul succes din acest an. Campionul României din 2018 s-a impus în cea de-a 73-a ediţie a cursei Ronde van Limburg, care s-a desfășurat în jurul localității belgiene Tongeren.

Ciclistul originar din Zărnești s-a impus la sprint, în condiții meteo dificile (ploaie torențială), în faţa italianului Simone Consonni şi a danezului Lasse Norman Hansen. Anul trecut, cursa a fost câştigată de Mathieu Van der Poel (Corendon-Circus), care l-a devansat pe Nacer Bouhanni (Cofidis).

Eduard Grosu s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimul timp. Luna trecută, el a abandonat în Turul Norvegiei din cauza unei răceli. Apoi, în Turul Luxemburgului, deși s-a confruntat cu probele de sănătate, el a avut două clasări pe podium, ocupând locul secund în clasamentul pe puncte. Grosu își dorește să devină primul român care participă în Turul Franței după război. Mai precis, la 83 de ani după ce Constantin Tudose, Nicolae Țapu, George Hapciuc și Virgil Mormocea au luat startul în ediția din 1936!