Opinie / Daniel Nazare scrie despre violențele din tribune: Preia U. Cluj modelul Burleanu? Sigur nu!

Galeria lui U Cluj a făcut haos după ce echipa antrenata de Bogdan Lobonţ a pierdut meciul tur al barajului cu Hermannstadt, scor 0-2. Unul dintre jandarmii aflaţi în faţa galeriei clujene a fost lovit puternic în cap şi a rămas inconştient, într-o baltă de sânge. A fost lovit de un scaun aruncat din peluză. Sunt foarte curios ce sanctiuni va lua Politia, FRF si LPF.

Pe de-o parte vrem ca lumea sa vina la stadion, sa facem din fotbal un spectacol, sa-i incurajam pe cei mici si pe femei sa vina la meciuri si asta le oferim? Pentru cei care nu stiu, in Marea Britanie, exista un tribunal la fiecare meci, iar procurorul decide pedepsele la cateva zeci de minute dupa terminarea partidelor. Noi amanam, schimbam complete, prostestam, vorbim mult, ne bucuram fără rost pentru Liviu Dragnea, în schimb nu facem nimic relevant. In alte tari, oamenii merg la stadioane sa se bucure de sport și sa-și încurajeze echipa favorita, nu-i interesează… alte lucruri!

La noi conducatorii din fotbal nu iau masuri, apoi se vaita ca nu vine lumea la stadion si nu sunt audiente la tv. Aia de la Dinamo intrerup meciuri, cei de la CSA Steaua dezbraca jucatori si ii pun sa stea in genunchi si sa-si ceara iertare… Nimeni nu ia masuri! Pai de aia nu evoluam, gibonilor din tribune si hahalelelor din birourile cu aer conditionat, din cauza voastra!

Dacă vă aduceți aminte, in martie 2017 FRF s-a constituit in parte civilă intr-un proces cu fanii care au aruncat cu torțe și petarde la meciul România-Polonia, 0-3. Amenda din partea UEFA a fost de câteva sute de mii de dolari, singurul care s-a opus atunci în Comitetul Executiv la această dcizie a fost veșnicul nemulțumit Florin Prunea. Aceeași decizie ar trebui luată acum de conducerea clujenilor, dar atât timp cât huliganii sunt apărați de fotbaliști și oficiali, nu vom putea merge înainte. Vom merge către junglă. Drum bun, gibonilor!

—————————————————————————————————————————

Daniel-Andrei Nazare

senior-editor 100% Sport

twitter: danielnazare

facebook: Daniel Nazare

e-mail: daniel.nazare@100sport.ro

—————————————————————————————————————————