Reunire fără nume sonore la Poli Iași. Ce jucători a avut Mihai Teja la primul antrenament în Copou

După 17 zile de vacanță, fotbaliștii Politehnicii au reluat antrenamentele, luni seară, sub comanda lui Mihai Teja. Noul tehnician a avut la prima sa ședință de pregătire la Iași un lot de 24 de jucători, dar unii dintre aceștia vor părăsi Iașiul.

Singurele noutăți au fost fundașii stânga Alexandru Negrea (Augsburg) și Mocanu Răzvan (Anglia, Kettering Town) și mijlocașii Florian Loshaj (Roda Kerkrade, Liga 2 Olanda) și Alessio Carlone (Patro Eisden, Liga 3 Belgia).

Jucătorii prezenț la reunire: Denis Rusu, Ștefan Târnovanu, Teodor Axinte (ultimii doi reveniți de la echipele unde au fost împrumutați), Jacob Samnik, Alberto Cobrea – portari, Gabi Bosoi, Laurențiu Rus, Mocanu Răzvan (fundaș stânga, Anglia, Kettering Town), Licuță Mihăescu, Ovidiu Mihalache, Cosmin Frăsinescu, Narcis Bădic, Adria Gallego, Ionuț Panțîru, Vlad Danale (revenit de la Snagov), Alexandru Negrea (fundaș stânga, Augsburg 2, Liga 2 Germania) – fundași, Alexandru Zaharia, Marius Chelaru, Mario Pipoș, Francisc Cristea, Florian Loshaj (mijlocaș central, Roda Kerkrade, Liga 2 Olanda), Alessio Carlone (mijlocaș ofensiv, Patro Eisden, Liga 3 Belgia) – mijlocași, Lewis Enoh, Sabin Moldovan – atacanți.

Față de lotul din sezonul trecut, au plecat din Copou următorii 12 jucători: Burlacu, Gardoș, Nascimento (au revenit la echipele de la care au fost împrumutați), Mino, Garros, Patrick Petre, Mihăescu, Semedo (aflați la final de contract), Qaka (transferat la CSU Craiova), Sanoh (plecat la Mediaș), Sin (plecat la Sf. Gheorghe) și Cioinac (contract reziliat), iar în curs de plecare mai sunt Rus, Enoh și Gallego.

Înainte de a ieși la primul antrenament cu noii săi elevi, antrenorul Mihai Teja și-a exprimat dezamăgirea pentru faptul că nu au fost demarate lucrările de schimbare a suprafeței de joc de pe terenul de antrenament, așa cum s-a promis în urmă cu o săptămână.

”Da, e un nou început. În orice moment trebuie să o iei de la capăt, indiferent de echipă, de meserie, trebuie să o iei de la capăt, în speranța că totul va fi bine. Din păcate, cum am spus de la început, e foarte importantă infrastructura. Pentru a etala un fotbal bun și pentru a aduce suporteri la stadion, trebuie să te antrenezi pentru acest lucru. Din păcate, nu s-a schimbat nimic, nu au fost demarate lucrările pentru schimbarea suprafeței terenului 2 de antrenament. Din punctul acesta de vedere, sunt un pic dezamăgit, dar eu în continuare sper și cred că lucrurile vor fi OK. Am avut o discuție cu domnul președinte și cu domnul primar și cred că ce au spus ei se va rezolva. În primul rând infrastructura trebuie rezolvată. Îmi amintesc că multe echipe se plângeau de terenul de la Iași, că e greu să joci aici. La orașul pe care îl aveți, trebuie schimbată infrastructura și nu cred că necesită foarte mult. Dacă se schimbă asta, poți fi încrezător că se poate face performanță. Dacă nu se va schimba ceva, avem de suferit cu toții”, a spus Mihai Teja, care îi va avea colaboratori la Iași pe antrenorul secund Costel Pană, antrenorul cu portarii Benone Dohot, analistul video Ciprian Niță și un preparator fizic spaniol căruia nu i-a dezvăluit numele.

Legat de jucători, noul antrenor al Politehnicii a declarat: ”Este destul de greu să-mi dau cu părerea acum, au rămas vreo 7 jucători. Vreau și eu să-i văd la antrenament. Unii au făcut lucruri frumoase aici. Mi-e greu să vorbesc acum, întrebați-mă după o săptămână. Nu vrem să ne grăbim cu transferurile, pentru că vrem calitate, nu să luăm la număr”.