Trăgătorii de la CS Politehnica Iași au cucerit Cupa României la pușcă

Pușcașii de la CS Politehnica Iași au reușit în acest an să aducă mult râvnitul trofeu al Cupei României în vitrina clubului ieșean, o premieră pentru gruparea universitară din Copou.

După patru zile intense, cu concursuri atât în probele de aer comprimat, cât și de glonț, trăgătorii pregătiți de antrenorul emerit Mihai Axinte au cucerit medalia de aur la competiția ce a avut loc în week-end, la București, devansând cele două mari rivale din Capitală, Dinamo (locul 2) și Steaua (locul 3).

La seniori, CS Politehnica Iași a punctat prin Dragomir Iordache, Adi Ioviță și antrenorul Mihai Axinte, la tineret au adus puncte trăgătorii Vlad Rotariu și Justina Anastasia Dumbravă, în timp ce Ștefan Ciortan a concurat la juniori 1, iar Alexandru Tănasă la juniori 2. Toți aceștia au cucerit 24 de medalii în probele individuale și mixte, un record pentru clubul ieșean în Cupa României, iar punctele cumulate, în sistem olimpic, au contribuit la triumful Politehnicii.

”Este o performanță extraordinară pentru clubul nostru, am reușit să aducem la Iași pentru prima dată Cupa României, devansând cluburi puternic axate pe sporturile cu arme, cum sunt Dinamo și Steaua. Acum doi ani am terminat pe locul 3, anul trecut am luat medalia de argint, iată că acum am reușit să cucerim acest trofeu. Competiția a fost destul de dificilă și a însumat întreceri la aer comprimat și glonț, având sportivi la toate categoriile de vârstă, seniori, tineret și juniori”, a declarat antrenorul emerit Mihai Axinte.

Cele mai multe dintre punctele clubului ieșean au fost aduse de către Dragomir Iordache, component al lotului olimpic.

”Capul de afiș l-a ținut Dragomir Iordache, care a reușit să aducă cele mai multe puncte. El s-a clasat pe locul 2 la individual, după fostul campion olimpic Alin Moldoveanu, astfel că cei doi au făcut rocadă, după ce la Campionatul Național se impusese elevul meu. De asemenea, Iordache a punctat la probele de glonț, unde a câștigat la culcat 60 de focuri și la 3X40 de focuri. În total, sportivii de la CS Politehnica Iași au cucerit un număr record de 24 de medalii, 20 la glonț și 4 la aer comprimat”, a completat antrenorul Mihai Axinte.

La probele de pistol, dintre trăgătorii ieșeni s-au remarcat Alexandru Saucă, câștigător al probei pistol liber – seniori și Vlad Iacob – locul 3 la pistol aer comprimat – juniori 3.