Suma cu care va susține Primăria sportul ieșean în acest an

Municipalitatea ieșeană a decis să susțină din nou sportul în acest an, bugetul alocat pentru sport în anul 2019 fiind de doar 3 milioane de lei, adică aproximativ 630.000 de euro. 

Din cele trei milioane de lei alocate în această primă fază sportului, două se vor duce către fotbal, adică puțin peste 400.000 de euro.

”Bugetul total alocat pentru sport în 2019 este de 3 milioane de lei noi. Împărțirea bugetului se face pe diverse activități sportive. Nu am uitat de fotbal. Am luat un exemplu care s-a practicat în municipiul Sibiu. Nu se poate finanța salarizarea unui fotbalist profesionist. Nu vom putea susține decât activitățile colaterale, nu direct plata sportivilor. Vom asigura costurile cu antrenamentele, deplasările, medicația sportivă, cantonamentele. Mai puțin salariile, primele de joc, salariile pentru antrenori și staff. Acestea vor fi plătite cu banii din drepturile TV. Vom vedea exact cum se va întâmpla această finanțare. Mai avem nevoie de unele precizări din partea Curții de Conturi, cu care am avut un schimb de scrisori. Se pare că aici putem puncta într-un mod pozitiv, în sensul că nu punem în pericol nici instituția care finanțează, în speță municipiul Iași, nici Asociația Sportivă Politehnica Iași. Nu am uitat de futsal, de baschet, de centrul de copii și junori, karate, șah și alte discipline”, a declarat primarul Iașiului, Mihai Chirica.