Turneul nostru de tenis pe suprafață de iarbă

Superba victorie a Simonei Halep la Wimbledon ne-a trezit pe toți din amorțeala de vară, apărând reacții de toate felurile și din toate colțurile. Unele normale, decente, binevenite, altele mai puțin. Astfel, dintr-odată inși care știau până acum că racheta doar zboară spre lună, au aflat că se poate folosi și în tenis, ba chiar să dai și un as cu ea. Nu știu acum, din care, de pică, de caro…, depinde cât de tare servești mingea. Aaa, iar cu servitul mingii au mai aflat că asta nu înseamnă că trebuie să muști din ea… Din larga paletă de subiecte pe această temă abordate de asemenea… specialiști, s-a adus în discuție și faptul că în România nu ar exista terenuri cu iarbă pentru tenis, apropo de celebra suprafață de la Wimbledon.

Un vechi prieten de-al meu de la Reșița, auzind acestea, m-a contactat imediat, deranjat de afirmațiile acelor… atotștiutori care pe bună dreptate i-au răscolit patriotismul local. „De ce vorbesc ăștia când se află în necunoștință de cauză? De mulți ani există la Gărâna un turneu de tenis pe iarbă” – mi-a explicat el. Și ca să îmi demonstreze că nu vorbea să se afle în treabă, mi-a trimis și un link al unei agenții de presă în care se scrie despre turneul pomenit.

Se numește Cupa Gărâna Open și este într-adevăr singura competiție de tenis din România care se joacă pe un teren cu iarbă. Și nu se organizează de ieri, de azi în această localitate de la poalele Munților Semenic, aflată la 1.000 de metri altitudine, ci de aproape două decenii! E drept, nu a avut o mediatizare de amploare, pentru a se face mai cunoscută. Dar dacă tot ne dăm acum, după succesul Simonei, mari cunoscători și iubitori ai sportului alb, gata să-l încurajăm prin tot și toate, poate că FR Tenis se va apleca mai atentă asupra acestui turneu și odată cu ea și presa, astfel încât să capete o mai mare anvergură. Cu niște îmbunătățiri în ceea ce înseamnă dezvoltarea infrastructurii sale, acestă competiție s-ar putea dezvolta. Cred că nu mai trebuie să explic că împrejurimile sunt superbe, cum e mai peste tot în jurul Semenicului, ceea ce este un mare avantaj pentru a-l face atrăgător. Este bineștiut că Dumnezeu a fost deosebit de darnic cu ale noastre plaiuri, oamenii însă nu s-au ridicat întotdeauna la înălțimea lor.

Dar cine știe, poate într-o zi, micuța localitate cărășană va fi cunoscută nu doar prin festivalul de jazz pe care îl organizează anual, ci și prin turneul său de tenis jucat pe iarbă.

  • Ramona 21 iulie 2019 at 11:21

    Buna ziua in ce perioada se tine concursul si ce categorie de varsta?

Comments are closed.