Săptămâna de foc pentru SCM Gloria Buzău: 4 x 4

Probabil că la nivel național este mai puțin cunoscut faptul că SCM Gloria Buzău este al doilea club din România din punctul de vedere al numărului de secții componente, 11, întâietatea acestei ierarhii având-o CSM București care are 12. La sporturile pe echipă, sportivii de SCM Gloria sunt angrenați în 4 campionate: Liga a 2-a Casa Pariurilor la fotbal, Liga Florilor la handbal feminin, SuperLiga CEC Bank la rugby și Divizia A1 la volei masculin.

Coincidența a produs o situație inedită în săptămâna pe care am început-o deja, 5 – 12 octombrie. Aceasta deoarece în toate cele 4 divizii menționate, echipele buzoiene se confruntă cu formațiile aflate în fruntea acestor campionate sau cu campioanele en-titre. Este o situație unică și probabil greu de repetat în istoria clubului!

Astfel, pe 5 octombrie, echipa de rugby a evoluat pe teren propriu împotriva echipei campioane en-titre și totodată actuala ocupantă a primului loc în SuperLigă, CSM Știința Baia Mare. Marți, 8 octombrie, fetele din echipa de handbal înfruntă acasă liderul CSM Corona Brașov iar, în aceeași seară, fotbaliștii vor evolua în deplasare la fruntașa Ligii a 2-a, FC Turris-Oltul Turnu Măgurele. În fine, în prima etapă a Diviziei A1 la volei masculin, buzoienii vor juca pe terenul campionilor sezonului trecut, CSM Arcada Galați.

Așadar o săptămână dificilă, în care cele 4 echipe își vor răsfăța proprii suporteri cu confruntări de calitate, dispute la care însă vor și avea nevoie de încurajările acestora.