Narcis Drejan scrie despre adevăratul clasament al României în preliminariile Euro 2020: Fără Feroe și Malta, naționala nu câștigă cu nimeni!

Într-un clasament al grupei F, din care excludem meciurile cu Feroe și Malta, pentru că toate echipele obțin maximum cu ele, adică Spania, Suedia și Norvegia, România ar avea doar 2 puncte, Spania ar fi prima, cu 11 puncte, Suedia a doua, cu 6 puncte, Norvegia pe 3, cu 5 puncte, iar noi, pe ultimul loc, cu 2 puncte, remizele cu Norvegia.

În mod normal, România nu a bătut pe nimeni important, nu a scos până acum niciun punct cu Spania și Suedia, veți spune că mai este timp, că exact aceste 2 meciuri mai sunt de disputat. Suntem țara calculelor teoretice, iar atunci când nu jucăm nimic, când nu existăm pe teren vreme de 70 de minute, ne trezim înfuriați și ne împănăm că facem și dregem, că ne calificăm, că-i batem exact pe cei care ne-au învins fără prea mari probleme. Este aceeași istorie, aceeași poveste pe care o urmărim în mod repetat de peste 20 de ani. De la Euro 2000 putem rezuma jocul superb al naționalei României la 3 partide, cea cu Olanda de la Constanța, din 2007, 1-0, gol Goian, alt meci cu Cehia, 2-0, în 2005, când a marcat Mutu, dar nu ne-am calificat la Cupa Mondială, și cea cu Italia, de la Euro 2008, 1-1, cu Mutu, înger și demon. Pe bancă, în toate aceste 3 meciuri de referință, era Victor Pițurcă. 3 meciuri excelente în 19 ani! 3! În rest, România este echipa care respectă sloganul: Am jucat ca niciodată, am pierdut ca-ntotdeauna.

Cu excepția generației lui Hagi, la nivel de echipă națională noi n-am fost pe nicăieri. Când am vrut să jucăm ofensiv, am luat de la 4 în sus, amintiți-vă și meciul cu Elveția din 1994, nu mai vorbim de experimentele Lucescu, tatăl și fiul, când luam 7 de la Elveția cu Lucescu senior sau 5 de la Serbia, cu juniorul. Noi nu putem juca ofensiv, nu avem mentalitate, nu avem calitate, nu avem pregătire, nu avem nimic din ceea ce au Spania, Italia, Anglia, Franța, Croația, Germania, Rusia, Suedia, Portugalia, Belgia și cine vreți voi. Degeaba vine Gică Hagi și ne explică frumos, ne ambiționează, că și domnia sa merge în cupele europene de câțiva ani, iar scorurile sunt alea de maidan, se numără de la 4 și până la 6, după care ne pregătim intern pentru o viitoare rușine europeană!

Nimeni nu-și explică, în mod firesc, exagerarea privind valoarea fotbalistului român, care nu mai joacă pe nicăieri, care abia prinde ultimele minute la vreo echipă de mijlocul clasamentului din vestul Europei sau e titular prin Liga a II-a din Anglia. Veți spune că presa îi vede uriași, că-i compară cu Mbappe și Messi, dar nu este adevărat. Sunt declarațiile celor care vor să-i vândă, celor care-i blamau pe frații Becali, iar după Euro U21 se comportau în piața transferurilor mai rău decât cei doi impresari. Că se bat Borussia Dortmund, Barcelona, Arsenal și Juventus pe generația lui Mirel Rădoi. În realitate, se băteau Borussia Frâncești, Barcelona Mircești, Arsenal Tunari și Juventus Gura Padinii.

În preliminariile ultimilor ani, România a făcut punctaj cu echipele care nu deranjează pe nimeni, iar noi avem norocul unei grupe în care dăm nu de una, ci de 2, vin la pachet Feroe și Malta, Liechtenstein și Feroe, Andorra și San Marino, pentru că în fața celorlalte echipe nu știm să jucăm la victorie. La meciul cu Norvegia, aceeași poveste: prima repriză Norvegia face posesie 70%, după pauză ne trezim ca personajul din basmul românesc, ratăm penalty, înscriem, ne mai batem joc de niște ocazii, apoi suntem egalați pe final sau chiar pierdem. Nici nu mai e nevoie de scenariu scris, l-am învățat cu toții. Faceți un clasament din care să scoateți rezultatele cu Feroe și Malta, veți vedea că înainte de finalul preliminariilor suntem pe locul 4, în aceeași urnă de unde am venit.

Ne mai jucăm 3 zile cu numărul 10 al lui Ianis Hagi, îl certăm pe Contra că l-a strigat pe jucătorul FMM la ratarea penalty-ului lui Pușcaș, de parcă fotbalul românesc e Academia Română, sau mergeți la meciurile Viitorului să vedeți cum îi spurcă Hagi pe ai lui, ne mai facem niște calcule teoretice, apoi tragem concluzia: Am mai ratat o calificare! Da, dar suntem recordmeni la adus copii pe stadion și deținem recordul și la amenzi primite, dar mai ales la înjurături elevate!

 

  • Vasile misku 16 octombrie 2019 at 15:38

    O corecta analiza numai lauda si gura e de noi,lasind fotbalul noi nu ave nici un sport.in fotbal ai numai hotzi si mafioti clanul MACHEDONILOR mafia din transferuri mass,-media e complice toti sint curve.HAGI A COPIAT MODELUL LUI LUCEAFAARUL A LUAT CJAPCA CEO MA -I BUN DIN TARA IA LUAT ci japca toti aveau 16-20 de ani a stricat si celelate echpe.SA STEA CUMINTE SA IESE DAR FIÄOZ

Comments are closed.