ȘOC | Antrenorul Marius Baciu a fost reținut de DIAS după meciul Snagov – Turris 2-3

Antrenorul echipei de fotbal Turris Turnu-Măgurele, Marius Baciu, a fost reținut, miercuri după-amiază, de un echipaj format din 6 angajați ai DIAS (Detaşamentul Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă), imediat după victoria echipei sale, 3-2, cu Sportul Snagov, joc disputat în Colentina, pe stadionul celor de la Daco-Getica București.

Oaspeții Turris erau conduși la pauză cu 2-0, iar la final s-au impus cu 3-2, cum spun oamenii care joacă la pariuri: un clasic 2 pauză, 1 final, unde cotele sunt mari. La finalul partidei, o mașină specială de la DIAS a oprit în parcarea arenei din Colentina, iar marius Baciu a fost dus într-unul dintre birourile de la stadion. După câteva discuții, fostul căpitan al Stelei București s-a urcat în mașina poliției, urmând să ofere mai multe detalii. Nu se cunosc momentan detalii despre reținerea sa, doar zvonuri, conform Marius Baciu ar face parte dintr-o rețea de trucare a meciurilor de fotbal. Cu toate acestea, după reținerea sa a venit și prima reacție, de la Simona Prescorniță, procuror și purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București: „A fost pus în aplicare un mandat de aducere pentru audiere pe adresa lui Marius Baciu. Tot ce pot să vă spun e că nu este în discuție un dosar pentru mafia pariurilor. Nu vă pot oferi nici detalii despre alte persoane publice”. 

Toată lumea de la stadion era șocată, iar singurul care a discutat cu presa a fost președintele lui Turris, Mădălin Ioniță: “Eu nu știu nimic, nu mi-a spus nimeni absolut nimic. Suntem șocați. Așteptăm un comunicat din partea celor care l-au ridicat. Dacă va fi ceva necurat, pe linie sportivă, e clar că ne delimităm și nu mai putem continua cu Baciu. Eu sunt curat, clubul, cred eu, că e curat. Dacă cineva a făcut ceva fără știrea mea trebuie să răspundă legii. Așteptăm și noi să vedem comunicatul. Până atunci suntem în stare de șoc și nu știm ce să spunem“.

Mai mult, lumea de la stadion era convinsă că DIAS a venit să-l ia la întrebări pe fiul lui Liviu Dragnea, Valentin Dragnea, prezent la această partidă.

Marius Baciu, fost căpitan al Stelei, a evoluat la formația roș-albastră între 1996 și 2002. A marcat 8 goluri în 140 de meciuri. Baciu a fost numit pe banca lui Turris în urmă cu trei etape, după plecarea lui Florin Bratu. De-a lungul carierei a mai pregătit echipe precum Voința Sibiu, Pandurii Târgu Jiu, Unirea Alba Iulia, Șimleu Silvaniei, Poli Iași, SC Bacău, Academica Argeș, Concordia Chiajna și Voința Turnu Măgurele. Ca fotbalist a activat la Inter Sibiu, gaz Metan Mediaș, Steaua București, Lille, Oberhausen, Panserraikos, Oțelul Galați și U Cluj.