OPINIE | Alin Buzărin cere schimbarea imediată a selecționerului: Contra vântului

E ilustrativă faza din minutul 60. Cineva de la noi, nu mai are importanță cine, a trimis acasă, la Tătărușanu, iar portarul nostru a căutat soluții, n-a găsit și i-a pasat și mai în spate, la Rus!

Să dai, ca portar, pasă în spate, e simbolul de neclintit al neputinței echipei. Dar, până la neputința echipei, a fost neputința selecționerului. Pe parcursul întregilor preliminarii, dar mai ales în acest ultim meci cu Suedia. Înaintea lui și în timpul lui. Pe parcursul ultimelor luni Contra a mers din gafă în gafă.

Mediatic, fotbalistic, din toate punctele de vedere. I s-ar fi iertat înjurăturile la adresa lui Pușcaș, agresarea verbală a lui Cornel Dinu într-un spațiu public și veșnica manie a persecuției de care suferă, dacă măcar în acest ultim meci ar fi arătat că are stofă de antrenor la acest nivel, că poate fi selecționerul României. El însă a comis gafă după gafă, de la selecție până la alcătuirea echipei și până la întârzierea cu care a făcut schimbările. Cum să-l bagi pe Mogoș tocmai în acest meci decisiv? Cum să începi cu Deac, total depășit, și apoi să nu vezi că trebuie scos imediat?

Cum să-l bagi pe Keșeru și să-i ții pe tușă pe Ianis, Coman, Budescu, Nistor? Cum să nu-l folosești pe Budescu niciun minut contra Suediei? De ce l-ai mai chemat? Să mănânce luni o paella la Madrid și s-o compare cu savoarea sărmăluțelor indigene? Ultimul meci, comportamentul lui Contra din lunile din urmă, iritarea și irascibilitatea sa, lipsa totală de soluții, gafele în serie comise, toate duc la concluzia că el nu mai poate continua nicio clipă la echipa națională. În niciun caz nu poate conduce România în barajul Ligii Națiunilor.

Dacă vrem să arătăm la fel de plăpânzi și de neputincioși ca în fața Suediei, n-avem decât să-l păstrăm. Dar normal ar fi să nu se întâmple asta, pentru că altfel, atunci când vom găzdui un European la care noi nu participăm, ne vom aminti în fiecare clipă de erorile sale, de lipsa sa de idei și de momentele triste ale serii de vineri când, încă de prin minutul 60, oamenii au început să plece acasă.