OFICIAL! Mircea Rednic a semnat cu Poli Iași

Mircea Rednic a semnat un contract până în vară cu Poli Iași, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon, având ca obiectiv clasarea echipei în primele 10 poziții, iar bonusul fiind un parcurs cât mai lung în Cupa României. Tehnicianul de 57 de ani va lucra la Iași cu un staff format din Sorin Colceag (antrenor secund), Andrei Cristea (antrenor secund și jucător), Benone Dohot (antrenor cu portarii) și Cezar Honceriu (preparator fizic).

Înainte de a semna angajamentul cu Poli, Rednic a cerut o întrevedere cu primarul Iașiului, Mihai Chirica. După întâlnirea ce a durat 30 de minute, tehnicianul și-a pus semnătura pe contract.

”Nu puteam să fac conferință până nu mă întâlneam cu domnul primar. Vreau ca lucrurile să fie clare. Am vrut să stabilim niște reguli. Prima este că sunt antrenor, a doua că nu vin ca investitor sau ca sponsor. Sunt antrenor și vreau să mă tratați ca atare. Poate destinul a vrut să vin la Iași. Eu în vară nu antrenam și am fost invitat de Mihai Teja în stagiul de pregătire, și cu domnul președinte Ambrosie. Am stat câteva zile cu ei, mi-a plăcut atmosfera, am avut posibilitatea să discut cu oamenii implicați la echipă. Mi-a plăcut cum a început echipa, a avut și rezultate”, a declarat Mircea Rednic.

Legat de partea financiară, Rednic a punctat că nu va investi la club: ”Nu vreau să vorbesc despre partea financiară. Important este că avem susținere. În România se întâmplă ca jucătorii să nu fie plătiți. Dar ei sunt profesioniști, cu contracte, sută la sută vor fi plătiți. Am pățit-o și la Dinamo. Atunci am ajutat clubul când a fost neapărată nevoie, pentru că am vrut să am liniște la echipă. Și am rămas cu un gust amar, chiar am spus că nu voi mai reveni în Liga I. Nu am investit, am împrumutat. Și cu ce m-am ales? Cu două procese, cu scandal”.