Primarul Iașiului promite un stadion și o sală polivalentă noi

Primăria Municipiului Iași va construi un stadion municipal modern. Noul stadion va avea între 15.000 și 20.000 de locuri și va beneficia de toate dotările cerute de normele FRF și UEFA, a anunțat primarul Iașiului, Mihai Chirica.

Termenul limită de depunere a ofertelor în cadrul licitației deschise pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru acest obiectiv a fost 11 septembrie și nu mai puțin de cinci firme sau asocieri au depus documentațiile necesare. Miercuri, primarul Mihai Chirica a semnat contractul de proiectare cu o firmă, contra unei sume de 3.300.000 lei, fără TVA.

Durata contractului este de maxim opt luni de la data emiterii ordinului de începere. Pentru acest obiectiv, municipalitatea a propus două posibile amplasamente, ambele aflate în proprietatea acesteia: terenul proprietate publică de 140 de hectare din Moara de Vânt (zonă liberă de sarcini) și actualul teren pe care se află Stadionul „Emil Alexandrescu.

Municipalitatea ieșeană a promis și o sală polivalentă nouă. Noul imobil multifuncțional va avea o capacitate de aproximativ 10.000 de locuri, la care se adaugă spații de parcare, accese și spații cu specific comercial și alte funcțiuni.