Simona Halep, eliminată de la Adelaide de Aryna Sabalenka / Rămâne până la Australian Open locul 4 WTA

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, cu scorul de 6-4, 6-2, de Arina Sabalenka, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 6, beneficiară a unui wild card, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Adelaide, aflat la prima ediţie.

Românca nu a reușit să răspundă la jocul bazat pe forță practicat de adversara sa, locul 12 WTA. De la 4-4 în setul unu, Simona a pierdut nu mai puțin de șapte game-uri la rând și, în ciuda unui asalt de final, nu a mai putut salva nimic. Totuși, Simona Halep nu are de pierdut în clasamentul WTA.

Jucătoarea noastră câştigase cele două meciuri jucate anterior, în 2018, în câte două seturi, beneficiind atunci şi de un „ajutor” consistent al jucătoarei din Belarus, prin erori neforţate. Acum, precizia ei a fost la cote foarte ridicate (33 de puncte câştigătoare – 10 erori neforţate), astfel că Halep (12-6) a fost o victimă uşoară.

Simona Halep nu a avut puncte de apărat în această săptămână în clasamentul WTA, deoarece în 2019 a pierdut singurul meci jucat înainte de Australian Open, la Sydney, în fața lui Ashleigh Barty. Astfel, la următoarea actualizare a ierarhiei din tenisul feminin, care va avea loc luni, 20 ianuarie, chiar în ziua în care se dă startul la Melbourne, Simona Halep va avea 99 de puncte în plus. Obținute datorită victoriei în fața Aljei Tomljanovic, în turul 2 la Adelaide.

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Adelaide după ce a trecut în turul 2 de Ajla Tomljanovic, scor 6-4, 7-5. În runda inaugurală, Simona a avut bye, fiind favorită numărul doi a turneului. De partea cealaltă, Sabalenka a bifat deja două victorii. A trecut de Su-Wei Hsieh în turul 1, în trei seturi, scor 5-7. 6-1, 7-5, pentru ca în turul 2 să aibă o partidă mai uşoară, cu Bernarda Pera, câştigată în două seturi, scor 7-6, 6-2.