Noul selecționer al naționalei de handbal feminin este Bogdan Burcea

Bogdan Burcea a fost ales, joi, în unanimitate, în şedinţa Consiliului de Administraţie al FR Handbal, în funcţia de antrenor al naţionalei feminine, o premieră pentru tehnicianul care la nivel de club a câştigat Cupa EHF cu SCM Craiova în 2018.

Burcea ar dori ca secundul lui să fie Robert Licu, care a fost înlocuit la începutul acestui sezon de la Rapid Bucureşti, însă membrii CA nu au fost de acord în şedinţa de joi. O decizie se va lua cel mai probabil vineri, având în vedere că între 19 şi 22 ianuarie naţionala se reunweşte pentru un stagiu de pregătire.

La selecţionata feminină, Bogdan Burcea îi succede suedezului Tomas Ryde, care a renunţat la 6 ianuarie la echipa naţională, la presiunea antrenorilor din Liga Naţională şi după prezentarea raportului CM2019.

Naţionala de handbal feminin a României a ocupat locul 12 la CM din 2019, la Tokyo, dar a obţinut participarea la turneele preolimpice, datorită locului 4 ocupat la CE din 2018.

Turneul preolimpic 3, la care va juca şi România, este programat între 20-22 martie, în Muntenegru. Adversare: Norvegia, Muntenegru şi Kazahstan.