Sucevenii au luat crema la Cupa Unirii de la Iași

Echipa Mihu Acoperișuri Suceava a câștigat ediția a 13-a a Cupei Unirii la minifotbal. După o finală extrem de disputată și de spectaculoasă, decisă la lovituri de departajare, formația suceveană s-a impus cu scorul de 5-4 (2-2 la finalul timpului regulamentar, 3-2 la lovituri de la 7 metri) în fața echipei Golden Boys Bacău, campioana de anul trecut.  

Mihu Acoperișuri Suceava, echipă la care evoluează și Mihai Guriță, fost fotbalist la Oțelul Galați și Steaua, a condus la pauză cu 2-0 prin golurile marcate de Tomescu și Corban, dar în partea a doua băcăuanii au egalat prin dubla lui Matei.

La penalty-uri, după prima serie de 3 lovituri scorul a fost tot egal, 1-1. Furtună a marcat pentru Golden Boys Bacău, iar Vasilache și Panait au ratat, iar pentru suceveni a punctat Bijec, în timp ce Corban și Schidor au ratat. Ambele echipe au transformat următoarea lovitură, prin Brăescu (Bacău), respectiv Guriță, după care Golden Boys a ratat prin Matei, iar Mihu Acoperișuri a punctat decisiv prin Leuciuc.

Medalia de bronz, tot la Suceava

Medalia de bronz a revenit formației Interconti Suceava, care a învins în finala mică echipa Young Boys Târgoviște cu scorul de 5-3, goluri Julei-3, Ferariu și Petrescu, respectiv Nedelea-2 și Burciu.

Finala a fost arbitrată de bucureștenii Daniel Mirea și Marian Pană.

Premii speciale

La festivitatea de premiere, cei doi organizatori ai turneului, Dan Ștefan Cojcaru și Paul Costaș au acordat premii constând în medalii, diplome, trofee, echipament sportiv și bere Bergenbier.

Au fost acordate mai multe premii speciale, astfel:

Premiul fair-play: echipa Delta Spartans Botoșani

Cel mai bun portar: Dănuț Tipa (Mihu Acoperișuri Suceava)

Cel mai bun jucător: Sergiu Matei (Golden Boys Bacău)

Premii speciale: Radu Burciu (Young Boys Târgoviște) și Mihai Guriță (Mihu Acoperișuri Suceava).

Premiile au fost înmânate la festivitatea de premiere de consilierul local Mihai Liviu Gavril, care a primit și o diplomă special din partea organizatorilor.

Declarații la final:

Dan Ștefan Cojocaru, director tehnic al echipei naționale de minifotbal, principalul organizator: “Au fost câteva zile intense, cu meciuri spectaculoase și cu un minifotbal de cea mai bună calitate. A fost un turneu reușit, am avut la start echipe foarte bune din Iași și din multe alte orașe ale țării, iar finala nu putea fi altfel decât extrem de spectaculoasă, decisă la loviturile de departajare. Mulțumim tuturor echipelor pentru faptul că au venit la Iași să onoreze Unirea prin minifotbal”.

Paul Costaș, prim-vicepreședinte al Federației de Minifotbal din România și președinte al Diviziei Galactice de Bahlui Iași: “Această a 13-a ediție a fost de un nivel foarte bun și ne bucurăm pentru faptul că am avut la cele două terenuri un public numeros pe toată durata competiției. Am avut participante de top din întreaga țară, dovadă că în semifinale au ajuns formații din Suceava, Târgoviște și Bacău. Felicitări tuturor participantelor și în mod special celor care au reușit să dispute finala, una foarte spectaculoasă. Le mulțumesc arbitrilor competiției, atât celor din afara Iașiului, cât și celor din orașul nostru, observatorilor și tuturor celor care ne-au ajutat în organizare”.

Comisia de Disciplină a fost formată din Cosma Lucian (Piatra Neamț), Romeo Zlăvog (Iași) și Dan Trifan (Piatra Neamț) – membri, iar staff-ul medical a fost condus de Marius Budescu.

Arbitri: Daniel Mirea, Marian Pană (București), Lucian Mandi, Cosmin Pop (Cluj), Cristian Fliter (Buzău), Septimiu Burtescu (Târgoviște), Corneliu Groza, Adrian Kerezsy și Sorin Nistor (Iași). Observatorul competiției: Romeo Zlăvog (Iași).