Cu cine ne vom bate pentru calificarea la Mondialul de handbal masculin din 2021

Naţionala de handbal masculin a României va întâlni una din reprezentativele din Polonia, Rusia, Bosnia sau Letonia în prima fază a barajului pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2021, scrie News.ro.

România, alături de Lituania, Turcia şi Israel, s-a calificat la barajul din prima fază a preliminariilor Campionatului Mondial, în timp ce Polonia, Rusia, Bosnia şi Letonia au ocupat ultimele patru locuri la Campionatul European care se încheie duminică.

Potrivit regulamentului, aceste opt echipe vor juca pentru patru locuri calificante, în 15-16 şi 18-19 aprilie, în a doua fază play-off a calificărilor, cu meciuri programate în 5-7 şi 9-11 iunie.

În această fază vor intra şi echipele clasate pe locurile 4-20 la CE2020, iar în urma meciurilor, 10 reprezentative continentale se vor califica la turneul final al Campionatului Mondial din 2021, găzduit de Egipt, a anunţat EHF, după şedinţa Comitetului Executiv de vineri.

Între cele 16 echipe de la CE 2020 nu se va număra şi Danemarca, deja calificată la CM2021, în calitate de deţinătoare a trofeului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *