A murit fostul mare baschetbalist Kobe Bryant / S-a prăbușit cu elicopterul privat în localitatea Calabasas

Kobe Bryant, legendă a baschetului american, a murit la vârsta de 41 de ani într-un accident elicopter. Alături de el și-au pierdut viețile și toți ceilalți oameni aflați în aparatul de zbor.

Legenda din NBA călătorea cu alți trei oameni în elicopterul său privat, când acesta s-a prăbușit în localitatea Calabasas, duminică, potrivit presei americane. Potrivit sursei citate, autoritățile au fost alertate la ora 10.01 că aparatul de zbor s-a prăbușit. Pompierii au fost trimiși la fața locului pentru a stinge flăcările.

Membrii familiei Bryant nu s-au aflat în elicopter. Soția sa, Vanessa, și de cele patru fiice ale lor – Gianna, Natalia și Bianca și nou-născutul lor Capri. Kobe a fost recent la meciurile din NBA alături de fiica sa Gianna – o jucătoare de baschet cu mare potențial. Fiica lor cea mai mică, Capri, tocmai s-a născut în iunie 2019.

Kobe Bryant s-a născut pe 23 august 1978 în Philadelphia. Părinții i-au spus Kobe după faimoasa friptură de vită de Kobe pe care o savuraseră într-un restaurant.

Provenea dintr-o o familie în care baschetul era la putere pentru că bunicul și tatăl său au jucat în NBA. Cu toate acestea a fost la un pas de fotbal. La șase ani, familia lui s-a mutat în Italia și a fost foarte atras să joace la AC Milan.

Baschetul i-a făcut cu ochiul când s-a întors din nou în Statele Unite ale Americii. A avut cifre bune încă de la juniori, iar evoluțiile sale i-au adus „Jucătorul Anului pentru Pennsylvania”. Așa a ajuns în atenția cluburilor din NBA.

Cariera lui s-a schimbat în anul 1999 când antrenor la Los Angeles Lakers a venit Phil Jackson. Cu un antrenor legendar pe bancă și avându-l alături pe Shaquille O’Neal, Kobe Bryant a fost unul dintre jucătorii care au pus umărul la titlurile câștigate între 1999 și 2002. A câștigat alte două campionate NBA în 2009 și 2010, alături de Pau Gasol.