Oficial! Poli Iași are un nou președinte executiv

Clubul Politehnica Iași are începând de marți un nou președinte executiv, în persoana lui Ciprian Paraschiv, fost director de dezvoltare la Federația Română de Fotbal. Acesta a fost prezentat oficial în noua funcție la Primăria Iași, în cadrul unei conferințe de presă la care au mai participat primarul Mihai Chirica și fostul președinte Adrian Ambrosie, devenit manager executiv la club.

”Sunt foarte emoționat, m-am întors acasă. Îi mulțumesc domnului primar, pentru că este primul om care m-a invitat să revin la echipa mea de suflet. Le mulțumesc și suporterilor, care chiar au avut un rol determinant în revenirea mea la Iași”, a spus pentru început Ciprian Paraschiv, după care a expus câteva dintre obiectivele sale: ”Modelul de audit pe care vreau să-l fac este extrem de complex. Sunt genul de om care vreau să știu fiecare cui bătut în vestiar. Și primul pas pe care îl voi face este să fac un audit extern, iar pe viitor să optimizăm tot ce înseamnă cheltuieli. Indiferent de ce voi găsi în club, sunt optimist. Știu ce pot ca manager, fără falsă modestie mă consider unul din primii trei manageri din sportul românesc, am avut un training la cel mai înat nivel, vin dintr-o instituție care are o cultură de multinațională. Nu mă sperii, vin cu inima deschisă și sunt convins că împreună cu comunitatea locală voi putea duce Iașiul acolo unde îmi doresc”.

Ciprian Paraschiv și-a fixat câteva obiective pe termen scurt, mediu și lung. ”Obiectivele fixate sunt pe termen scurt, mediu și lung, adică pe un an, trei ani și cinci ani. Primul ar fi ca echipa să rămână în Liga I și să avem un echilibru financiar. Pe termen mediu îmi doresc să avem o Academie de Copii și Juniori în primele 5 din țară, iar pe termen lung Iașiul să fie o echipă care joacă în cupele europene. E clar că vor trebui coordonate cu cifre și cercetări aceste obiective. Nu ne putem asuma obiective fără bugete. Aici va fi rolul meu, să facem astfel încât Iașiul să-și poată permite ca în cinci ani să atace cupele europene”, a mai spus Cip Paraschiv, care a ținut să sublinieze faptul că el va conduce clubul și nu altcineva:  ”Președintele clubului este Ciprian Paraschiv, eu voi decide, îmi asum tot managementul. Eu voi conduce managerial clubul din Copou, dar voi colabora cu Adrian Ambrosie, am nevoie de experiența lui, suntem copiii Iașiului. Sunt convins că vom face o echipă bună”.