Georgia – România 41-13 / Am reușit un eseu, dar n-am putut evita eșecul din Rugby Europe Championship

Reprezentativa României a fost învinsă, sâmbătă, la Tbilisi, cu scorul de 41-13 (8-6), de selecţionata Georgiei, în Rugby Europe Championship, în primul meci al sezonului 2020.

Desfășurarea partidei Georgia – România a fost pusă sub semnul întrebării, având în vedere problemele de sănătate existente în lotul Stejarilor, jucători depistați cu virus gripal tip B – contagios, virus gripal tip A și un virus digestiv. Gazdele și-au asumat însă riscurile și au decis să joace. Alexandru Țaruș a avut simptome de gripă și răceală, dar a intrat în meci și a rezistat până la final. România nu a avut rezervă pentru postul de pilier dreapta, astfel că a avut doar 22 de jucători pe foaie.

A fost a 24-a confruntare dintre România şi Georgia, iar în joc s-a aflat, alături de puncte, şi Cupa Antim Ivireanul. Bilanţul general este de 14 victorii pentru Georgia, nouă pentru România şi un rezultat de egalitate.

În alte două meciuri ale primei etape din REC 2020, Rusia a cedat acasă în faţa Spaniei cu 12-31, iar Portugalia a învins Belgia cu 23-17.

Programul României în continuare în REC 2020 este următorul:

8 februarie, Portugalia – România

22 februarie, România – Spania, Botoșani

7 martie, Rusia – România, Krasnodar

14 martie, România – Belgia, Botoșani