Mircea Rednic, încrezător înaintea debutului la Poli Iași: ”Vreau să începem cu o victorie”

Politehnica Iași și-a prezentat noile achiziții la Muzeul Municipal ”Regina Maria”, un decor care l-a surprins pe antrenorul Mircea Rednic, plăcut impresionat de decizia oficialilor din Copou. Tehnicianul s-a declarat încrezător că elevii săi pot învinge Viitorul, luni seară, în Copou.

”Este un moment important pentru mine în primul rând, pentru că începe campionatul. Toată lumea are așteptări foarte mari de la mine. Sunt conștient de situația în care se află echipa, de aceea acceptat fără ezitare să vin la Iași. Întotdeauna am reușit să fac lucruri foarte bune, dar nu singur, ci împreună cu jucătorii, cu conducerea. Dacă suntem uniți, suntem puternici, asta le-am spus și jucătorilor. Vin patru meciuri foarte grele, primul cu Viitorul, echipă cu jucători foarte talentați, echipă omogenă, cu un antrenor foarte bun. Îmi doresc foarte mult să debutez cu o victorie la Iași”, a spus pentru început Mircea Rednic, după care s-a referit și la problemele de lot, trei dintre titulari fiind incerți din cauza recelii: ”Legat de lot, am reușit să evităm accidentările în cantonament, până ne-am urcat în avion. Când am ajuns în România am rămas fără trei jucători importanți, Frăsinescu, Mihalache și Breeveld, pe care nu i-am avut la antrenamente. Doar printr-o minune se vor reface. Dar nu mi-e teamă, asta e situația. Am concurență pe posturi”, a continuat Rednic.

Tehnicianul venit în această iarnă la Poli Iași speră să ducă echipa în cupele europene nu peste cinci ani, așa cum speră președintele Ciprian Paraschiv, ci chiar în acest an, prin Cupa României. ”Din moment ce suntem calificați în Cupă, de ce nu ne-am dori ca la anul să jucăm în cupele europene? Ținând cont că eu am semnat pe șase luni, îmi doresc foarte mult ca de anul acesta să jucăm în cupele europene. Cupa e o șansă. Sunt foarte multe surprize, de ce nu…”.

La rândul său, președintele executiv Ciprian Paraschiv a declarat: ”Vreau să-i mulțumesc lui Cătălin Alexandru, un suporter înfocat al echipei, pentru decorul de aici (n.r. Acesta a adus mai multe tricouri și fotografii vechi ale echipei). Vreau să-i urez un bun venit domnului Mircea Rednic, chiar dacă a ajuns înaintea mea acasă. Este cel mai titrat antrenor pe care l-a avut Iașiul. Este un antrenor de mare caracter, vorbim aceeași limbă. Va trebui să scriem istorie pentru fotbalul ieșean. Bun venit jucătorilor noștri, am mare încredere în ei, am mare încredere în antrenor și împreună putem reuși”.