Cum arată proiectul noii săli polivalente de la Iași

Municipalitatea ieșeană a prezentat la Gala Sportului Ieșean proiectul noii săli polivalente. Cu o capacitate de aproximativ 10.000 de locuri, Sala Polivalentă ”Regina Maria” va fi una dintre cele mai mari din țară, fiind structurată pe trei etaje.

Proiectul este gândit să înglobeze atât spațiile pentru spectatori, cât și vestiarele și spațiile pentru presă într-un singur corp, dispuse în jurul incintei de joc, urmând ca la subsol să funcționeze o a doua sală, destinată exclusiv antrenamentelor.

”Sala Polivalentă „Regina Maria” este gândită să găzduiască competiții de gimnastică, handbal, baschet, volei, tenis etc. Sistemul audio – video va fi unul modern și performant, la fel ca pe marile arene europene. Sala va fi folosită în permanență ca bază de antrenament pentru sportivi și va găzdui competiții de anvergură locală, regională, națională și internațională. De asemenea, vom amenaja și locuri de parcare suficiente, conexiunea către sală urmând să fie asigurată și prin mijloacele de transport în comun”, a anunțat primarul Iașiului, Mihai Chirica.