Vasile Câtea, ales președinte al FR de Box după ce a candidat singur. A fost votat în unanimitate

Vasile Cîtea, aflat la conducerea Federaţiei Române de Box din 14 ianuarie 2016, a câştigat, joi, alegerile pentru funcţia de preşedinte al forului, el declarând, pentru AGERPRES, că a fost votat în unanimitate de membrii afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală desfăşurată la Iaşi.

Aflat la al doilea mandat, Cîtea a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte. Tot în cadrul Adunării Generale de joi, la care au participat cei 103 din cei 204 de membri afiliaţi, s-au desfăşurat alegeri şi pentru două posturi de vicepreşedinte, acestea fiind câştigate de Bogdan Marinescu (64 voturi) şi Silviu Vasile Mureşan (58 voturi).

Reprezentanţii cluburilor au ales de asemenea 7 membri în Biroul Federal. Aceştia sunt: Gabriel Petrea (74 voturi), Doru Gheorghiu (74 voturi), Ştefan Mosoiu (73 voturi), Silviu Macovei (70 voturi), Samir Simion (67 voturi), Titi Tudor (56 voturi) şi Adrian Lăcătuş (53 voturi). Alte trei locuri în Biroul Federal urmează să fie repartizate prin nominalizare de preşedintele Federaţiei Române de Box.

Fiind singurul candidat, Dorel Constantin Ene a câştigat în unanimitate alegerile pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de Apel a FRB.

La 14 ianuarie 2016, Vasile Cîtea a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Box, cu 88 de voturi, faţă de 38 ale contracandidatului său de atunci, Mihai Lauruc. El a preluat atunci postul lăsat liber de fostul campion mondial Leonard Doroftei, cel care demisionase la 13 noiembrie 2015, după trei ani la conducerea federaţiei.