Au căzut pe final! Poli Iași pierde pe teren propriu cu CS Botoșani, în Divizia A de handbal masculin

Dacă spui după un astfel de scor că Politehnica Iași a fost aproape de a produce o mare surpriză poate părea puțin deplasat. Doar pentru cine nu a văzut meciul. Diferența de pe tabelă din final nu reflectă însă realitatea din teren. Elevii lui Florin Spiridon au făcut un meci bun, au fost egalii ocupantei locului 2 în clasament timp de 45 de minute, au condus în câteva rânduri pe tabelă, chiar și în minutul 42, dar au căzut pe final. Total!

Filmul s-a rupt undeva la mijlocul reprizei secunde, când la scorul de 22-22 oaspeții au marcat 7 goluri la rând și s-au desprins decisiv pe tabelă. În doar câteva minute Magnum Botoșani s-a distațat la 7 goluri, 29-22 în minutul 49, iar în final oaspeții s-au impus la o diferență de 11 goluri, mult prea mare după aspectul jocului.

Revenire spectaculoasă pentru ieșeni pe final de primă repriză

Oaspeții au început mai bine meciul și au avut un avans de cinci goluri la jumătatea reprizei, scor 8-13. Pe final, susținută de un public numeros și entuziast, în frunte cu galeria echipei de fotbal din Copou, Poli Iași a recuperat punct cu punct, iar la pauză s-a intrat pe picior de egalitate, 15-15. Asta după un final de primă repriză incandescent, cu o echipă ieșeană irezistibilă. Condusă la un moment dat cu 4 goluri, 10-14, Poli a marcat 4 goluri consecutive și a egalat pe tabelă cu două minute și jumătate înainte de pauză. Ambele echipe au mai marcat câte un gol, scorul pauzei fiind 15-15.

Încurajată de o frumoaseă galerie, echipa ieșeană a început foarte bine repriza secundă și a condus în premieră pe tabelă, 16-15 (min. 33). Meciul a curs echilibrat, iar până la jumătatea reprizei s-a mers cap la cap, niciuna dintre formații nereușind să se desprindă la două goluri. Ba mai mult, Poli Iași era în avantaj în minutul 42, scor 21-20.

De la 22 egal, pe teren a existat o singură echipă, cea oaspete, care a marcat în ultimul sfert de oră 15 goluri, primind doar 4.

În ultimele 15 minute botoșănenii au marcat din toate pozițiile, profitând de căderea totală a gazdelor, reușind să se impună în final cu 37-26.