Cinci medalii pentru atleții de la LPS Iași la Memorialul ”Dorin Melinte”

La Bacău s-au desfășurat, în week-end, întrecerile concursului atletic Memorialul ”Dorin Melinte”, competiție indoor pentru juniori la care sportivii de la Liceul cu Program Sportiv din Iași au înregistrat rezultate remarcabile.

Atleta Maria Andone a obținut două medalii de aur la aruncarea greutății, cele două rezultate – 13,32 metri la junioare II (bilă de 3 kg) și 11,64 metri la junioare I (bilă de 4 kg) însemnând și cele mai bune performanțe ale carierei pentru atleta ieșeană pregătită chiar de către tatăl său, prof. Laurențiu Andone.

”A fost un concurs puternic, foarte util pentru sportivii de la Liceul cu Program Sportiv din Iași. Sunt mulțumit de rezultatele înregistrate de Maria, care merge din ce în ce mai bine și pot să spun că viitorul sună bine. Suntem la 80 de centimetri de baremul pentru participarea la Campionatele Europene de cadeți ce vor avea loc în luna iulie, în Italia. Sperăm să facem baremul și să facem parte din lotul României pentru Europene”, a declarat la Radio HIT prof. Laurențiu Andone, tatăl și antrenorul atletei Maria Andone.

Alte trei medalii pentru atleții de la LPS Iași

LPS Iași a participat cu 10 sportivi la Memorialul ”Dorin Melinte” de la Bacău, reușind să obțină cinci medalii. Pe lângă cele două locuri I ale Mariei Andone, Iașiul a mai obținut două titluri în proba de 800 de metri prin Cosmina Spiridon (cu timpul de 2.20.13) și Ionuț Bejan (2.02.35), ambii sportivi fiind pregătiți de prof. Viorel Popovici. A cincea medalie pentru LPS Iași a fost obținută de Vlăduț Tiulică (prof. Gica Agafiței), bronz în proba de 1.500 m. Tot el s-a situat și pe locul 5 la 800 m.

LPS Iași a mai fost reprezentat la Bacău de următorii sportivi:

– Loredana Solomon (prof. Gica Agafiței) – locul 4 la 1500 m și 800 m

– Alex Mocănașu (prof. Gica Agafiței) – locul 4 la 800 m și 1.500 m

– Emanuel Frunză (prof. Viorel Popovici) – locul 5 la 1.500 m

– Mario Bârjoveanu (prof. Gica Agafiței) – locul 6 la 200 m și locul 8 la 400 m

– Maria Simona Hrițcu (prof. Gica Agafiței) – locul 8 la 400 m și locul 14 la 800 m

– Alexandru Anceriuc (prof. Gica Agafiței) – locul 9 la 800 m și locul 13 la 400 m.