Iker Casillas candidează la șefia Federației Spaniole. O ia pe urmele lui Răzvan Burleanu

Portarul Iker Casillas (38 ani), care nu a mai apărat de la atacul de cord suferit în luna mai a anului trecut, a ales să-şi încheie activitatea sportivă pentru a se dedica în totalitate candidaturii sale la preşedinţia Federaţiei spaniole de fotbal, a anunţat marţi preşedintele clubului FC Porto, la care este legitimat goalkeeperul.

„Înainte de a-şi anunţa candidatura, Iker Casillas a venit la mine pentru a mă informa despre decizia sa că-şi va încheia cariera. Atitudinea lui m-a mişcat foarte mult. El a fost impresionant de-a lungul carierei care s-a rezumat la doar două cluburi, Real Madrid CF şi FC Porto”, a declarat pentru presa lusitană preşedintele grupării, Jorge Nuno Pinto da Costa.

Rubiales e contestat în Spania

Iker Casillas, fostul căpitan al echipei Spaniei şi al formaţiei Real Madrid CF, a confirmat luni pe contul său de Twitter că se va prezenta la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), potrivit Agerpres.

„Da, mă voi prezenta la preşedinţia RFEF, când se vor convoca alegerile. Împreună vom pune federaţia noastră la nivelul celui mai bun fotbal din lume: cel din Spania”, a declarat portarul. Alegerile pentru preşedinţia RFEF vor avea loc în acest an. Iker Casillas s-a întâlnit deja cu noul ministru al Sportului, Irene Lozano, pentru confirmarea oficială a candidaturii sale. Luis Rubiales, actualul preşedinte, conduce RFEF din mai 2018, cu un mandat de doi ani, după ce în anii precedenţi a fost preşedintele Asociaţiei fotbaliştilor spanioli. El a fost în centrul a două scandaluri majore în doar un an: demiterea lui Lopetegui de la echipa națională înainte de Euro 2018 și readucerea lui Luis Enrique în locul lui Robert Moreno după meciul cu România din noiembrie 2019, la ultimele preliminarii euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *