Am ținut piept Spaniei la baschet masculin. Victorie pentru campioana mondială la Cluj

Naţionala de baschet masculin a României a fost învinsă joi seară, la BT Arena din Cluj-Napoca, de campioana mondială en-titre, Spania, scor 84-71 (44-34), în meci contând pentru grupa A din preliminariile Campionatului European din 2021, faza a doua. Prestația noastră a fost una peste așteptări, dând o bună replică valoroșilor adversari.

Principalii marcatori ai partidei au fost Căţe 19 puncte, Richard 14, pentru România, respectiv Diez 21 şi Saiz 17 puncte, pentru Spania. La meci au asistat peste 5.000 de spectatori, scrie News.ro. Formația de start a Vulturilor a fost alcătuită din Radu Vîrnă, Lucas Tohătan, Dragoș Diculescu, Bogdan Popa și Emanuel Cățe, în timp ce Sergio Scariolo i-a trimis în teren pe Carlos Alocen, Javier Beiran, Dani Diez, Xavier Rabaseda și Sebastian Saiz.

Partida cu Spania a consemnat şi debutul la naţionala României pentru al doilea american naturalizat, Kris Richard, de la CSM Oradea. Spania, campioana mondială en-titre, s-a prezentat la Cluj fără jucătorii din NBA şi Euroligă şi cu doar doi componenţi din echipa care cucerea aurul mondial.

În al doilea meci din grupă, România va juca în deplasare, cu Israel, în 24 februarie, iar Spania va întâlni Polonia, cu o zi mai devreme.Următoarea ”fereastră” de meciuri în grupă va fi în 27 şi 30 noiembrie, tricolorii urmând a juca cu Polonia pe teren propriu şi cu Spania în deplasare.

Primele trei echipe din fiecare din cele opt grupe se vor califica la turneul final, care va fi găzduit între 9-21 septembrie 2021 de patru naţiuni – Cehia, Georgia, Germania şi Italia. Gazdele joacă şi ele în calificări, dar au asigurate locurile la turneul final, indiferent pe locul vor încheia grupa, din care vor mai merge astfel doar două echipe.

Echipele de pe locul 4 în grupe, care nu ajung la EuroBasket 2021, vor intra în faza a doua a calificărilor pentru turneul final al Campionatului Mondial 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *