A început Cupa Mondială masculină la sărituri cu schiurile de la Râșnov. Norvegianul Marius Lindvik s-a impus în calificări

Sportivul norvegian Marius Lindvik s-a impus, joi, în calificările pentru prima etapă de Cupă Mondială masculină la sărituri cu schiurile desfăşurată la Baza Olimpică de pe Valea Cărbunării – Râşnov.

Lindvik a câştigat graţie unei sărituri de 98 metri, care i-a adus 124,1 puncte, devansându-i în clasament pe austriecii Stefan Kraft, liderul Cupei Mondiale, 124 puncte (98,5 m) şi Markus Eisenbichler, cu 123 puncte (101 m). Polonezii Dawid Kubacki, câştigătorul Turneului celor Patru Trambuline în acest an, şi multiplul campion olimpic Kamil Stoch, au terminat pe locurile şase, respectiv şapte, iar Gregor Schlierenzauer s-a clasat pe 15.

Competițiile de Cupa Mondială masculină de la Râșnov vor fi televizate în direct de TVR 2 și TVR 2 HD, iar tvrplus.ro va transmite live nu doar cele două etape propriu-zise, ci și sesiunile de calificare premergătoare competițiilor în care îl vom putea urmări pe Daniel Andrei Cacina. Din centrul oraşului Râșnov (cinematograful Amza Pellea), Primăria Râșnov pune la dispoziţie autobuze pentru transportul până la trambulinele de pe Valea Cărbunării. Transportul este gratuit! Accesul cu mașina va fi restricționat către baza sportivă.

România a fost reprezentată de Daniel Andrei Cacina, proaspăt campion naţional, care s-a clasat pe locul 54 din 57 de concurenţi, cu 80,2 puncte (săritură de 77,5 metri), ratând calificarea pentru concursul de Cupă Mondială. Vineri vor avea loc săritura de probă (14:00) şi prima etapă de Cupă Mondială (15:00), iar sâmbătă sunt programate calificările (12:00) şi etapa a doua de Cupă Mondială (13:45).