Rusia – România (sâmbătă, 7 martie, ora 13.00) / Suntem cu 5 locuri peste rivalii noștri din meciul de la Krasnodar

TVR  va transmite în direct partida de rugby Rusia-România, care va avea loc sâmbătă 7 martie 2020, de la ora 13.00. Partida, care va fi comentată de Alex Roman, contează pentru a patra etapă a Rugby Europe Championship.

România, care face joi seara deplasarea spre Rusia pe calea aerului, a pierdut primele două partide din REC 2020, 41-13 cu Georgia, la Tbilisi, şi 22-11 cu Portugalia, la Caldas da Rainha, însă a reușit o victorie clară cu Spania, la Botășani, 24-7.

Rusia, adversara de sâmbătă, a participat la ultima Cupă Mondială, beneficiind de depunctarea României și Spaniei pentru folosirea unor jucători care nu erau eligibili, având patru eșecuri: 10-30 cu Japonia, 9-34 cu Samoa, 0-61 cu Scoția și 0-35 cu Irlanda. În clasamentul competiţiei, România este pe locul 5, cu 4 puncte, iar Rusia este pe ultima poziţie, a 6-a, cu acelaşi număr de puncte, lider autoritar fiind Georgia (14 puncte). În ierarhia internaţională, „Stejarii” se află pe locul 19, Rusia este pe 24.

TVR va difuza toate meciurile susţinute pe teren propriu de echipa naţională a României în cadrul Rugby Europe Championship, meciurile test ale naţionalei României organizate sub egida World Rugby, dar şi meciuri pe care Stejarii le vor susţine la alte turnee internaţionale.