Atletismul ieșean are viitor. O nouă medalie pentru Maria Andone la ”Naționale”

La scurt timp după ce a urcat pe podium la Campionatele Municipale de aruncări lungi, atleta ieșeană Maria Andone a obținut un nou rezultat bun, la Campionatele Naționale pentru juniori II ce au avut loc în Capitală.

Sportiva pregătită la Liceul cu Program Sportiv Iași de prof. Laurențiu Andone s-a clasat pe locul 2 la aruncarea greutății – 3kg, categoria cadeți (copii născuți 2003-2004), cu o performanță de 13,90 metri, fiind la 30 cm de baremul pentru Campionatele Europene din Italia, ce ar trebui să aibă loc în vara acestui an.

”A fost un concurs spectaculos, o dispută acerbă pentru medalii între primele aruncătoare de la această categorie. Locul 1 a aruncat 14,14 metri, iar Maria a aruncat 13,90 metri, cu 30 cm sub baremul pentru Europene, 14,20 metri. Maria a făcut un concurs excelent, a avut o atitudine de campioană, a reușit cel mai bun rezultat al său și sunt convins că la următoarele competiții își va depăși performanța și va atinge baremul de participare la Campionatele Europene”, a declarat la Radio HIT prof. Laurențiu Andone, tatăl și antrenorul Mariei.

Imediat după întrecerea junioarelor, Maria a participat și la CN de tineret și seniori, unde s-a clasat pe locurile 5, respectiv 7.

Obiectivul: Olimpiada din 2024

Tatăl sportivei spune că obiectivul pe termen lung este Olimpiada din 2024. ”Anul viitor vrem să facem o figură frumoasă la următoarea categorie de vârstă. Schimbăm obiectul, cum spunem noi, cu un kilogram mai mult, 4 kg. Va fi mai greu, dar nu imposibil. Obiectivul nostru pe termen lung este Olimpiada din 2024, iar pe termen scurt ne dorim să realizăm baremul de participare la Campionatele Europene din Italia, care sperăm să se țină în această vară”, a mai spus prof. Andone, care este încrezător în potențialul lui Alin Firfirică de a obține o medalie la Olimpiada din acest an, la Tokyo: ”Noi sperăm ca anul acesta Alin Firfirică să ia o medalie la aruncarea discului, la Tokyo. A participat și la București, unde a reconfirmat baremul de Olimpiadă, se mișcă foarte bine, este în formă, foarte bine pregătit și sperăm să-l vedem pe podium la Tokyo”.