OPINIE/ Alin Buzărin despre proprietarii și chiriașii noului stadion Steaua: Unii se cred proprietari de bunuri publice!

Stadionul din Ghencea e aproape gata și, dacă încă n-are utilizatori, și-a găsit imediat niște neașteptați proprietari. Asociația Steliștilor 47 vorbește de parcă membrii săi ar fi obținut pământul de sub arenă prin luptă dreaptă cu cumanii și gepizii, apoi l-ar fi moștenit din neam în neam, iar fiecare firicel de nisip din timpul construirii ar fi trecut prin palmele trudite și eroice ale acestor domni.

Zic respectivii cam așa într-un comunicat recent: că doar Steaua va juca acolo. Adică Steaua aceea a Armatei, din liga a patra. Și că Ghencea e Templu. Asta știm deja. Și că generoși fiind, vor lăsa și echipele de la Euro 2020, de fapt 2021, să se antreneze acolo .Emoționant! Vai, ce mărinimie! Păi de-asta a fost gândită arena, pentru Euro!

După cum emoționantă este și concluzia trasă de Florin Talpan, această veritabilă Themis, zeița Justiției ajunsă pe meleag valah, înveșmântată în roba statului. Conform legendarului batailleur al Instanțelor, FCSB n-are ce să caute acolo. Gândire de plutonier de companie, care crede că izmenele regimentului sunt de fapt propriile sale izmene!

Întâi, doar terenul de sub arenă e proprietatea MapN. Stadionul e proprietatea publică a Statului și nu hotărâște nici Asociația respectivă și nici cașcheta lui Talpan ce face statul cu proprietatea sa.
Templu-Templu, am înțeles, dar a costat vreo 65 de milioane de euro și nu poți să-l ții doar să facă soldații genuflexiuni și să joace acolo niște băieți din liga a patra, care de trei ani tot nu promovează mai sus, fiindcă nu sunt în stare, ci doar înghit polonice serioase de finanțare din marmita cu tocană publică.

La Craiova, de pildă, noul Ion Oblemenco înregistrează pierderi, dar cu toate astea proprietarii, care sunt de drept public, nu privat, nu lasă neam echipa lui Mititelu să joace acolo, că nu vor ei. Dacă ar mai exista un chiriaș, probabil că s-ar mai recupera din pierderi.

Așa și în Ghencea. FCSB, echipa națională, Minerul Motru, Real Madrid sau Granitul Babadag ar trebui să poată juca acolo dacă plătesc chirie.

Iar domnii de la Asociația Steliștilor 47, împreună cu marele orator Talpan pot vorbi astfel despre șandramalele din bătăturile lor personale, nu despre o investiție publică de 65 de milioane de euro.

P. S. Pentru conformitate, în ultimii aproape șase ani, de când scriu pe acest site, structura cea mai criticată de mine a fost FCSB, iar persoana cea mai certată a fost Gigi Becali. Rog să nu se facă vreo legătură, că nu ține!