Cum se descurcă nigerianul Michael Omoh în carantină, la Iași. ”Nu mă plictisesc, îmi place să gătesc. Mă simt ca acasă”

Fotbalistul nigerian al Politehnicii Iași, Michael Omoh, 28 de ani, a declarat pentru site-ul clubului ieșean că se simte ca acasă în capital Moldovei și că în această perioadă de întrerupere a campionatului gătește mult.

”Sunt bine, încerc să fac față situației! Este foarte important acum să fiu sănătos. Mai ies cât pot în jurul apartamentului, sper să rezist în continuare. Încerc să-mi pun sângele în mișcare, așa cât pot. Mai ies la alergare seara târziu, după ora 23.00, când ceilalți oameni sunt în casă. Nu am avut probleme până acum, pentru că ies târziu. Respect zilnic instrucțiunile, carantina, mă dezinfectez în permanență. În afară de exerciții, îmi plac jocurile video, îmi place să dorm și să gătesc. Nu e atât de greu pentru mine. Rețete găsesc ușor pe internet. Paste, orez cu roșii, carne de pui… Gătesc picant. Îmi place să gătesc, nu este atât de greu pentru mine”, a spus Michael Omoh pentru site-ul clubului ieșean.

Fotbalistul Politehnicii spune că se simte ca acasă la Iași: ”Mă simt suedez, dar la Iași mă simt ca acasă. Suedia este în inima mea, dar acum Iașiul este casa mea și mă simt foarte confortabil aici. Țin legătura cu familia mea. Părinții mei m-au învățat să am răbdare și să zâmbesc, pentru că indiferent cât este de greu, vom trece peste toate greutățile. Suntem 8 copii în familie, am o familie mare și frumoasă. De Crăciun, toată lumea vine acasă, e foarte frumos, e incredibil să ne adunăm cu toții. Și Paștele e o sărbătoare foarte mare în Nigeria. Mi-ar plăcea să fiu cu familia acum, dar sunt captiv în Iași. Și mă simt bine aici”.

Fotbalistul Politehnicii spune că golul marcat în meciul cu Viitorul, la debutul său în Copou, este mai important decât cel marcat în deplasare cu FC Botoșani, deși acesta din urmă a fost o adevărată bijuterie. ”Pentru mine golul marcat cu Viitorul a fost cel mai important, pentru că a fost marcat la debutul meu la Poli Iași. A însemnat mult pentru mine acel gol. Sigur, golul din meciul cu Botoșani a fost mai spectaculos, dar cel cu Viitorul mult mai important. Mi-a dat multă încredere”, a mai spus Michael Omoh, care crede că nivelul fotbalului din Liga I este mai puternic decât cel din Suedia, țară în care a activat mai multe sezoane: ”Nivelul Ligii I este ridicat. În Suedia sunt 3-4 echipe foarte bune, dar aici fiecare echipă poate bate pe fiecare, Sepsi poate bate Clujul, Poli Iași pe Dinamo… Am rămas impresionat de nivelul fotbalului din România. Mi-ar plăcea să se reia și acum campionatul, să merg la antrenamente, dar acum prioritatea este sănătatea, este important să fim sănătoși cu toții. Totuși, cred că sunt șanse mici să se reia acest sezon”.