Opinie / Daniel Nazare scrie despre cum se apară cluburile de Liga 1 între ele: Conducătorii au voie, dar fotbaliștii nu?

Conducătorii din Liga 1 s-au întâlnit online, sub îndrumarea lui Justin Ștefan, acest Adalbert Kassai al fotbalului lui Gino Iorgulescu. Apropo de Mircea Sandu… Ne predă lecții de moralitate de la Nisa, deplângând lipsa de spectatori din fotbalul românesc, fâcându-se că nu înțelege cine și cum a condus fotbalul mai bine de 20 de ani.

Să revenim la pandemia noastră și cluburile de Liga 1. Toate au căzut de acord că trebuie reduse salariile. Perfect, de acord. Nu ai venituri, nu poți face plăți. Vreau să cred că nici transferurile nu vor mai la fel, nici primele și nici salariile conducătorilor. Toate se vor reduce, inclusiv marca mașinilor oferite de club marilor noștri manageri. Adică nu mai mergeți cu Kia sau Touareg, mergeți cu Logan și Skoda. Se poate?

În cadrul discuției, conducătorii de cluburi au decis, verbal, să nu-și fure jucătorii între ei. Adică dacă la Viitorul lui Iancu, dăm un exemplu, i se reduce salariul de la 4.000 la 2.000 de euro, să nu vină Gigi să-i propună 4.000 ca să vină la el. Se întâmplă și la case mai mari.

De câteva zile, cluburile din Anglia negociază reduceri salariale, deși încă nu s-a ajuns la un acord (nu era de așteptat până la sfârșitul lunii aprilie sau chiar începutul lunii mai), iar, potrivit Daily Mail, mulți jucători sunt nemulțumiți de o reducere de salariu. Conducătorii echipelor se tem că jucătorii vor amenința că vor pleca la alt club care le va plăti banii actuali după un transfer.

Cluburile din Premier League au anticipat deja aceste cazuri potențiale și negociază un armistițiu care ar împiedica jucătorii să penduleze de la un club la altul, adică un pact de non-agresiune pentru fotbaliștii aflați acum sub contract.

Fotbaliștii au fost judecați săptămânile trecute că se apară nejustificat și că trebuie să se supună deciziilor patronilor. Acum patronii și conducătorii se apară și ei de un posibil pericol: fuga fotbaliștilor la alte echipe. Toată lumea se teme. Unii au voie și alții nu? Că nu înțeleg.

—————————————————————————————————————————

Daniel-Andrei Nazare

senior-editor 100% Sport

twitter: danielnazare

facebook: Daniel Nazare

e-mail: daniel.nazare@100sport.ro

—————————————————————————————————————————