Petrolul a trecut la alt nivel. Antrenamente online pentru ”lupii galbeni”

Petrolul s-a înscris în grupul formațiilor care fac antrenamente supervizate cu ajutorul unei aplicații

După o perioadă parcursă cu antrenamente individuale, comandate de preparatorul fizic Alessandro Cittadino, jucătorii antrenați de Costel Enache au trecut la următorul nivel. Încă din prima zi a acestei luni petroliștii au început antrenamentele cu grupul, online, prin intermediul unor aplicații arhicunoscute și folosite în această perioadă. Ședințele de pregătire durează 60 de minute și se derulează zilnic, fiind conduse și supravegheate, din spatele laptopurilor, de către staff-ul tehnic al „galben-albaștrilor”.

„Până săptămâna trecută noi le dădeam exercițiile, ei le făceau și, apoi, ne trimiteau filmările. De pe 1 mai am început să lucrăm cu toții dar, desigur, este o situație de compromis. Sunt prezenți toți jucătorii, însă nu este același lucru ca atunci când faci un antrenament normal, pentru că nu poți să-i simți la fel de bine și, în plus, lipsește comunicarea directă, una foarte importantă pentru noi. Dar, ne adaptăm la vremurile pe care le trăim și trebuie să folosim aceste metode pentru a menține cât de cât la un nivel bun pregătirea fizică”, a explicat antrenorul principal al „găzarilor”, Costel Enache.

„Așteptăm să vedem care vor fi condițiile pentru reluarea antrenamentelor de după data de 15 mai. Noi ne-am făcut planurile, suntem pregătiți și pentru situația în care va trebui, pentru început, să ne antrenăm în grupuri mai mici. Tot ce ne dorim este, însă, să ne întoarcem la treabă, iar lucrurile să revină cât mai repede la normal”, a adăugat Costel Enache.