OPINIE / Narcis Drejan scrie despre demiterea lui Corneliu Papură: S-o fi supărat Rotaru că a pierdut Craiova în FIFA20!

V-am mai spus că în perioada când scriam despre Universitatea Craiova, într-un text din ProSport, am inventat un obiectiv la care s-a râs și de care se face mișto și astăzi: Craiova e singura echipă cu 3 obiective, Cupa, campionatul și evitarea retrogradării. Ce-i drept, de când a revenit în Liga I, Știința n-a mai avut problema retrogradării, dar instabilitatea la nivel de bancă tehnică e acolo de 30 de ani. 

În plină amorțire, Craiova își dă afară antrenorul, pe Corneliu Papură, iar în Bănie, dacă ești de-al casei, crescut și călit pe “Ion Oblemenco”, printr-o forță extraterestră sau reptiliană iguaniferă, cum ar spune Lorin Fortună, pretențiile sunt cele mai mari. Zeii Balaci, Ștefănescu, Oblemenco au simțit-o pe propria piele, ba chiar și Petre Deselnicu, Doamne cum avea omul ăsta vorbele oltenești la el, îmi spunea: “Bă, nu știu cum se face, că după ce ne-am lăsat și am vrut să antrenăm Craiova, ăștia ai noștri ne înjurau de zici că eram țiganii din Mofleni de veneau să-mi fure varza! Cred că dacă-l aducem pe mister, pe Cornel Dinu, ăștia uită că-i dinamovist și ca antrenor îl vor iubi mai mult ca pe Ilie (n.r. – Balaci)!”. Deselnicu avea dreptate, la Craiova e o povară să fii local și să devii antrenor, pretențiile extraterestre și presiunea vin odată cu locul nașterii, trecut în cartea de identitate.

Oltenii i-au iubit mai mult pe cei din afara zonei, Valentin Stănescu, nea Duțu Cernăianu, Ilie Oană, mai ales străinii Alesanco, Napoli sau Mangia au simțit căldura din Bănie, pe când cei de acasă, Oțet, Oblemenco, Balaci, Cîrțu, Săndoi, Badea, chiar și Gică Craioveanu s-au lovit de vorba olteanului: “Păi, bă, de la tine avem pretenții mari, că tu știi cum e cu varza acasă!”, fără vreun alt argument sau explicații. La fel s-a întâmplat și cu Papură, despre care patronul Rotaru spunea că e cea mai bună soluție, ba chiar a garantat cu numele fostului fundaș, când s-a despărțit de Victor Pițurcă.

Rotaru iese rar și prost la TV, declarațiile lui nu sunt departe de ale foștilor patroni de la Craiova, Nețoiu, Staicu, Mititelu, cu vorbe de duh intrate în almanahul miștourilor din fotbalul românesc. Încearcă, la fel ca alții, să-l imite cumva pe Becali, dar dacă te crezi intelectual și îl imiți pe Gigi, nivelul tău e undeva între maidanul de la Beharca și groapa cu lei de la Guadalajara din Dăbuleni. Pe bune, l-ați ascultat vreodată pe Rotaru, când intervine la tv-urile de sport de la noi? Vorbește degeaba, intens și fără sens, e ca apa oligominerală. Să fiți siguri că el ne va spune că e șocat că Papură a plecat de la Craiova, că el n-a mai vorbit de la primul caz de covid19 cu antrenorul, că e un moment uluitor! Și lumea va crede până la următoarea înfrângere cu FCSB.

Într-o dimineață eram invitat la DigiSport Matinal, iar antrenorul care negociase cândva cu Craiova ne arată mesajele pe care i le trimitea patronul Universității, cu o exclamare: “Rotaru ăsta, e belea cu el!”. Și a început omul să ne povestească întâlnirea sa cu Rotaru: “M-am dus la el în birou, îmi pregătise foile cu tactica Craiovei, îmi spunea cum trebuie să jucăm, pe cine să folosesc 90 de minute, schimbări, tot-tot! I-am zis să-și ia licențele, că e cea mai bună soluție a Craiovei!”. Bine, acum trebuie avută mare grijă cu FIFA20, că orice meci pe care-l pierdeți cu U Craiova, să știți că Rotaru va spune că e vina lui Papură.

Sincer, nu m-ar mira să-l dea afară pe Papură pentru că Universitatea Craiova nu a câștigat titlul la eLiga I, campionatul de FIFA 20, cu ceva sfaturi: “Ai văzut ce floricele făcea Dan Buzărnescu, Cornele? Ai văzut că nu juca deloc pe poartă, floricele, braziliene, biciclete, de ce nu-l antrenezi cum trebuie? Învață-l să joace FIFA20, că de asta sunteți antrenori. Pe bune, poate-mi dai și mie salvările alea cu Notts County, de la Football Manager, să văd dacă ești atât de antrenor, că îmi pierd răbdarea cu tine!”.

E greu să vezi că te bate FCSB și la FIFA20, probabil că patronul Craiovei n-a mai suportat, așa că aseară, după câștigarea eCupa României, de către Mihai Roman, jucătorul, s-a hotărât să facă și anunțul: Papură, out! Normal, un fotbalist de la Universitatea Craiova îi bate pe toți la FIFA20, dar Papură n-a fost îns tare să-l antreneze pe Dan Buzărnescu, așa că noul antrenor va fi Roman, dexteritatea controllerului de PS4 este noua îndeletnicire a fotbalistului român pe vreme de pandemie. Chiar așa, pe vreme de pandemie, când fotbalul este blocat, Craiova a scos statuete cu fotbaliștii Științei, la 1.200 de lei bucata, iar acum l-a dat afară pe Papură. Și probabil că-i va rezilia contractul lui Dan Buzărnescu.