Comunicat USP: „Nu există antidot pentru virusul numit FOTBAL!”

Petrolul Ploieşti rămâne, în orice context, indiferent de nivelul competiţional unde evoluează, una dintre cele mai îndrăgite formaţii din peisajul fotbalului românesc. Susţinătorii „lupilor galbeni” reuniţi în Uniunea Suporterilor Petrolişti, au emis un comunicat pe care îl redăm mai jos

România, martie 2020. Noul coronavirus răpeşte înca una dintre puţinele bucurii ale omului de rând, orice competiţie sportivă fiind suspendată.

Urmează o perioadă grea pentru toţi, din toate punctele de vedere, dar, în ultime zile, speranţele noastre pentru reîntoarcerea la o viaţă normală încep să prindă contur.

Iar pentru noi, suporterii, o viaţă normală nu există fără fotbal.

Am urmărit cu mare atenţie declaraţiile făcute în spaţiul public de către ministrul sportului şi de către şeful FRF şi vrem să fie clar de la bun început poziţia noastră: orice competiţie sportivă începută şi suspendată din varii motive trebuie să se termine numai şi numai pe teren, altfel noţiunea de competiţie nu îşi mai are sensul.

Suntem constienţi de perioada delicată în care ne aflăm, înţelegem că sănătatea tuturor este cel mai important lucru, înţelegem că, deşi vom suferi enorm, prezenţa noastră, a suporterilor în arenele sportive nu poate fi luată, momentan în discuţie, dar nu vom putea fi niciodată de acord cu diversele discuţii legate de anularea, îngheţarea sau găsirea de soluţii hibrid pentru terminarea campionatelor doar pentru a avea nişte ierarhii ce urmează a fi raportate către forurile europene.

Iar dacă, în plan fotbalistic, pentru L1 par a se fi găsit soluţiile care să ducă, aşa cum e şi normal, competiţia la bun sfârşit, pentru L2 şi L3 încă se mai caută tot felul de soluţii fanteziste, menite să pună meritul sportiv oriunde numai pe primul plan, nu.

Pentru că fantezii pot fi numite discuţiile despre playoff si playout în L2, (cu înjumătăţirea punctelor şi fără dublă manşă, acasă-deplasare) sau de anulare a competiţiei in L3. Ştim că e o situaţie dificilă pentru toată lumea dar mai ştim că nu se schimbă regulile în timpul jocului în contextul în care, dacă toate competiţiile se vor relua pe 13 iunie, există suficiente date în calendar pentru a continua intrecerile din L1,L2,L3 aşa cum au început şi de a le duce la bun sfârşit.

Iar daca, Doamne Fereşte!, în tot acest timp apare vreun caz de infectare, considerăm că exista resursele necesare pentru a fi izolat şi tratat astfel încât competiţiile să continue nu să fie anulate!

În concluzie, poziţia Uniunii Suporterilor Petrolişti este : LUAŢI TOATE MĂSURILE NECESARE DE PREVENŢIE DAR LĂSAŢI FOTBALUL SĂ ÎŞ URMEZE CURSUL FIRESC, PE TEREN!

Asta însemnând, pentru Liga a doua, fie continuarea sezonului regulat, din punctul în care el a fost suspendat, fie, în cel mai nefericit caz, adoptarea sistemului playoff între primele şase echipe situate în acest moment în clasament, cu condiţia desfăşurării meciurilor tur-retur, respectiv playout pentru celelalte douasprezece echipe, cu meciuri tur-retur, de asemenea şi, bineînţeles, fără înjumătăşirea punctelor.

Acestea sunt singurele variante care pot asigura desfăşurarea unei competiţii sportive oneste al cărei rezultat final nu va fi viciat si nici nu va putea fi contestat.

Şi dacă pentru noul coronavirus înca se mai caută antidotul, pentru virusul numit FOTBAL acesta nu va fi găsit niciodată.

Mulţumim,

Uniunea Suporterilor Petrolişti!