OPINIE/Alin Buzărin scrie despre actul de vandalism asupra gardului casei lui Sorin Cârțu: Mizerie murală, mizerie morală

Fanii radicali ai proaspetei divizionare secunde FC U Craiova au înțeles să-și exprime bucuria promovării în mod primitiv, precum în urmă cu mai multe zeci de mii de ani. Cromagnonii mileniului trei n-au găsit peșteri, ca să mâzgălească rupestru oarece pentru posteritate și au clivat (a cliva înseamnă a lăsa urme pe hârtie sau pe o altă suprafață, inginerii știu asta) tâmpenii pe gardurile casei unui om dintr-ale cărui fapte mărețe își hrănesc și ei astăzi trupurile și presupusele spirite, fără să-și dea seama.

Ca să-l faci pe Cârțu clonat și să-i și scrii asta pe gardurile casei unde locuiește inclusiv cu doi copii de-o șchioapă, nepoțeii lui, înseamnă să nu fi priceput că tu astăzi ești suporterul unei echipe care are o istorie numai pentru că ținta atacului tău grafic a dat goluri și a obținut performanțe cu echipa din acel oraș. Tu porți însemne alb-albastre pentru că el, Sorin Cârțu, îmbrăcat în alb-albastru, a dat patru goluri Stelei într-un meci, a înscris de 107 ori pe prima scenă și e, încă, golgeterul all-time al Craiovei în Europa. Și a făcut Eventul ca antrenor.

Să nu întrebe zugravii murali și imorali despre care Craiovă e vorba în propoziție, pentru că ei n-au capacitatea să înțeleagă ceea ce nici măcar Justiția nu poate descâlci. Craiova și istoria ei fotbalistică există în minți și în inimi, iar ceea ce scrie pe diverse hărțoage judecătorești nu e doar neclar, ci și complet inutil. Dovadă că după decenii de sfadă încă nu se știe cine e oul și cine e găina în povestea asta.

Cârțu a jucat pentru Craiova adevărată, a antrenat Craiova adevărată și acum e președintele clubului pe care zugravii de ocazie îl percep drept clonă. N-au decât, dar ei nu-l pot nega pe Cârțu, nu-i pot nega pe Lung, Săndoi, Gică Craioveanu, Ilie Balaci, Negrilă, Tilihoi, Ungureanu, Beldeanu, Donose, Geolgău, Pavel Badea , Ciurea, Mogoșanu, Ovidiu Stângă, Cristescu, Papură, oameni care în diferite epoci au susținut sub diverse forme Craiova din primul eșalon. Ei sunt cei care au făurit o istorie care mai apoi s-a împărțit în două sau chiar în mai multe. Datorită lor, Craiova are acel trecut întemeiat și demn, care să dea prilejul disputelor în prezentul neclar pe care-l trăim.

Cumva, e de înțeles. Cu câțiva ani în urmă am intrat într-o noapte, târziu, într-o cârciumă din centrul Craiovei. Eram cu un fost fotbalist oltean al anilor nouăzeci. A venit ospătarul, băiat tânăr. Ne-a recunoscut și a început discuția. Flăcăul era fan activ al lui FC U, care evolua atunci în liga a patra. Plin de aplomb, a susținut că toți marii foști fotbaliști ai Craiovei Maxima (sau, în fine aproape toți, în fine, mai toată lista denume pomenite mai sus) sunt clonați. L-am întrebat, dacă toți sunt clonați, cine e neclonat, autentic, veritabil. A răspuns senin că Preda Andrei. Am făcut ochi mari, neștiind cine e persoana. Mi s-a explicat că e vorba despre un fost portar de rezervă, poreclit Gogoașă, și intrat în istorie nu prin plonjoane și parade, ci prin aceea că la un moment dat, pe un tunel de stadion, i-a tras un pumn lui Silvian Cristescu.

Așadar, nu Cârțu, nu Gică Craioveanu, nu ceilalți, ci acel Gogoașă.  Asta se vrea să fie noua istorie a Craiovei, care defilează prin timp cu bidineaua în mână și cu cagula pe față! Dezonorant pentru o echipă la al cărei nume vibrez de aproape o jumătate de veac, de pe vremea când Gogoașă și ai săi nu erau nici măcar aluat, nici măcar drojdie!

P.S. Sunt convins că Adrian Mititelu nu agreează asemenea porcării mâzgălite nocturn. De fapt, a fost înjurat și el, iar gardurile sale au avut și ele de suferit.

 

 • Fan FC U 1948 18 mai 2020 at 15:31

  Un gest de condamnat ! Adevarat ! Dar la fel de adevarat ca foarte multi din cei care au jucat pt Stiinta s-au lasat cumparati , s-au vandut , s-au implicat inytr-un proiect pervers ! In Craiova era loc de inca o echipa dar pretentia ca esti Stiinta e de neiertat ! Iar cand vine din partea unora implicati in fotbal , actori ai istoriei Stiintei e cu atat mai de condamnat ! Prin atitudinea lor , prin tot ceea ce fac dauneaza foarte mult echipei care pt foarte multi este legitima .Nu erau saraci sau nu toti sunt dar ceea ce au facut nu se face ! La fel cum nu se face nici ceea ce au facut acesti suporteri ! Familia nu trebuie sa sufere pt pacatele unuia sau altuia . Toti acesti vanduti nu vor fii iertati niciodata tocmai pt ca au fost ceea au fost pt echipa !

  • Teodor 18 mai 2020 at 21:18

   Foarte bine spus in cateva cuvinte, asta este adevarul si asta ne doare cel mai mult

 • sîrbu ilie 18 mai 2020 at 16:55

  Rușinos din partea fanilor a lui MITITELU eu un nu iaslâsa sâ promoveze.

 • Cristi 19 mai 2020 at 23:21

  Sclavii familiei Boovene mai au si tupeul sa ceara ca echipa familiei sa joace pe Oblemenco!

 • Gigi 21 mai 2020 at 16:58

  Sa va dau la mwi3 de jegosi booveni. Sunteti rusinea romaniei! Mentalitate ultra din cur de la mititelu.
  Adevaratii vanduti, gogoasa si compania care se lasa cumparati de mititelu

 • Andrei 21 mai 2020 at 17:00

  E plin internetul de poze cu gogoase la taiat de porc la mititelu acasa.
  E plin internetul de poze cu gogoase in oras cu mizeria aia de copil a lui mititelu.
  Nimeni din peluza aia de retardati nu isi pune intrebarea ce cauta un sclav al patronului lider de brigada si de galerie

 • Sorin 21 mai 2020 at 17:03

  Peluza Sud 97, singura galerie care il contesta pe patron de 10 ani dar are liderul salariat la patron.
  De 10 ani protesteaza si mititelu sta in randurile lor la meciuri, asa protest e in peluza aia..
  De 10 ani protesteaza si gardurile lui mititelu sunt intacte.

Comments are closed.