OPINIE / Daniel Nazare scrie despre cuplul Burleanu – Gigi Becali. Statul să le facă stadioane de zeci de milioane de euro, iar ei să nu plătească taxe și impozite

Gigi Becali, oierul din Pipera și finanțatorul celor de la FCSB, a scăpat porumbelul la o emisiune televizată unde se simte ca peștele în apă și ca analfabetul la facultate. A lansat ipoteza că stadionul Arcul de Triunf va avea ca destinație numai fotbalul, nu și rugby-ul. Asta chiar dacă pe acest teren se practică sportul cu balonul oval de mai bine de 100 de ani.

OPINIE / DANIEL NAZARE ARE O ÎNTREBARE PENTRU DOMNUL MINISTRU: IONUȚ STROE SE AFLĂ LA GUVERN SAU ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ PENTRU ORAȘUL CRAIOVA?

Eu știu că Burleanu a făcut o cerere la Ministerul Sportului sau nu știu ce minister să rămână terenurile în domeniu, adică dacă a fost făcut pentru fotbal, fotbal să rămână. În Ghencea nu mă duc că nu vreau scandal pe acolo
Gigi Becali, finanțator FCSB

Acest teren a fost conceput pentru rugby și folosit in acest scop, atenție, din 1913, când a găzduit primele două partide oficiale consemnate în istorie, între Tennis Club Roman si Sporting Club. De atunci s-au jucat în această bază sportivă meciuri de rugby, iar în 2014 locația a fost trecută în lista sinteză a obiectivelor de investitii din Subprogramul „Complexuri sportive”, din cadrul Programului național de constructii de interes public sau social al Ministerului Dezvoltării Regionale si Administratiei Publice pentru a se construi o bază rugbystică modernă, care să respecte standardele internationale si pe care echipa națională și echipele de club să își joace meciurile.

Proiectul a fost gândit pentru sportul cu balonul oval, aici fiind practic leagănul acestei discipline. A fost vorba doar ca echipele să se antreneze pe stadion, nu să joace meciuri oficiale
Alin Petrache, președintele FR de Rugby

Acum fotbalul vrea să înhațe rugby-ul pentru că ei sunt mai puternici și au nevoie de stadioane. Același fotbal care a încasat sute de milioane de euro din transferuri și competiții europene, al căror patroni au fost condamnați în Dosarul Transferurilor pentru prejudicii imense, tânjesc după un stadion, unicul, al unui sport chinuit, mic și fără mari posibilități.

Gigi Becali a fost anchetat și judecat pentru evaziune fiscală, adică nu a plătit bani statului. Acum pretinde de la stat să investească milioane de euro în arene unde să joace echipa lui profesionistă. Păi, dacă ești mare patron joacă pe stadionul tău, din banii tăi nu din banii altora. Nu-i așa corect?

Răzvan Burleanu, actualul președinte al FRF, e inițiatorul acestei idei, conform lui Gigi Becali. Același personaj care a tolerat condamnați penal pentru acte de corupție, vezi cazul Auraș Brașoveanu, în Comitetul Executiv al FRF, dar și alți urmăriți penal, cazul lui Gino Iorgulescu. Același personaj care urla împotriva lui Gică Popescu că e corupt, dar care acum are corupții lui. Pe care-i mângăie și le oferă salarii babane în schimbul unor voturi, fără a se uita la integritatea lor morală.

Domnilor guvernanți, dați-le terenul celor de la fotbal. Lui Burleanu, Iorgulescu, Becali. Borcea și Copos. Sunt cei mai buni profesioniști la administrat banul public și la înfruptarea din bani publici. Ăsta e capitalismul din România, să ajungi patron pe banii statului. Așa e de pandemie: toți cei care urlau ca statul să nu fiscalizeze afacerile acum mulți ani sunt tot cei care stau acum cu mâna intinsă la guvernul Orban. Să fie ajutați!

Nu mai avem nevoie de rugby, de civilizație și de respect, valori morale a acestui sport. Avem nevoie de grobianism și de impostură, de FCSB și fotbal cu ajutor de stat. În loc să construim stadioane din bani de la UEFA sau FIFA, ne-am dat prime de sute de mii de euro în ședințe cu ușile închise. Bravo, domnilor din fotbal! Țineți-o tot așa!

Comments are closed.