Copie după Arad. Progresul Spartac merge la TAS

Echipa bucureşteană va merge la TAS pentru a contesta decizia FRF legată de meciurile de baraj

UTA, la nivelul eşalonului secund, şi Progresul Spartac, liderul din C3 obligat la o dublă de baraj cu CSM Slatina, sunt cele două grupări care nu au acceptat deciziile FRF. Ambele formaţii îşi caută dreptate la TAS.

“Clubul Progresul Spartac a depus ieri un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cu privire la decizia Comitetului Executiv al FRF din data de 27.05, prin care se aprobă mai multe hotărâri ale Comitetului de Urgență, inclusiv cea privind modul de promovare în Liga a II-a.

Clubul nostru își exercită astfel un drept prevăzut de regulament și de Convenția Arbitrală semnată la început de sezon cu FRF, de a cere un arbitraj cu privire la o hotărâre pe care nu o consideră ca având acoperire regulamentară. Suntem conștienți că ne aflăm într-o situație specială în urma suspendării competițiilor din cauza epidemiei internaționale COVID-19, dar considerăm că, chiar și în astfel de situații, deciziile trebuie să se bazeze pe norme legale și regulamente, nu pe interpretări subiective, oricât de bine intenționate ar fi acestea.

Cu această ocazie, este oportun să ne cerem scuze pentru anumite declarații și speculații făcute «la cald» de persoane din anturajul clubului nostru la adresa partenerilor de competiție din cadrul clubului CSM Slatina. Declarăm cu toată responsabilitatea că nu există nici un fel de argumente, informații sau fapte care să susțină ideea că clubul din Slatina ar fi fost favorizat în vreun fel, pe parcursul competiției, în detrimentul Progresului Spartac.

Acțiunea noastră are strict ca obiect decizia cu privire la modul de promovare în liga a II-a, iar în cazul în care hotărârea TAS nu ne va fi favorabilă o vom accepta ca atare și vom încerca să obținem promovarea pe teren, în cadrul barajului cu CSM Slatina – bineînțeles în condițiile în care reglementările naționale vor permite desfășurarea acestui baraj în circumstanțe normale”, anunță clubul Progresul Spartac printr-un comunicat de presă emis către Liga2.ro.