Opinie | Cristian Manea despre: Cat de orbi suntem? La fel cum suntem de integri!

Jurnalele de ieri au confirmat pe inserat ca noul investitor la FC Hermansnstadt este Anamaria Prodan Reghecampf. Nimic nou sub soare. Stim actiunile doamnei pana in detaliu. Se ocupa personal de asta, iar multi colegi abia asteapta un ciolanel cu informatia…

Personal, gasesc actiunea extrem de pozitiva. Un om care detine ceva conturi cu finante, cu dare de mana, aproape de fenomen, este gata sa cheltuie sau sa investeasca niste bani in fotbalul romanesc. Repet, de apreciat!

Ce nu apreciez este faptul ca aceeasi persoana detine doua calitati, in acelasi timp, in acelasi fenomen. Adica este si portar si executant de lovitura de pedeapsa. Iar acest lucru devine o incalcare flagranta a principiilor de integritate si de etica cu care ne da pe la nas F.R. Fotbal si de care habar nu are Liga Profesionista de Fotbal.

Lucrurile nu sunt lasate la intamplare de doamna Prodan-Reghecampf.
O stire de monden relevata de gsp.ro ne arata ca fiica cea mare, Rebecca Dumitrescu Prodan va fi (chipurile) conducatoare in acte:

“Fata mea cea mare este numarul 1, eu o ajut pe ea. Ea este cea mai tanara conducatoare din Liga 1, la 21 de ani” a declarant cu mandrie parinteasca Anamaria pentru Digi Sport Special.

Rebecca Prodan are toate cunostintele necesare pentru a fi numarul 1 intr-un club de fotbal din Romania. Stabilita in capilata modei, Milano, pentru studii, domnisoara este de meserie model, participand la mai multe prezentari de gen.

Cu privire la meseria pe care a imbratisat-o, Anamaria Prodan Reghecampf declara:
“Meseria mea va ramane neatinsa, asta imi place sa fac. Am jucatori de vandut, cariere de construit.”

Acum intrebarea se pune daca facem referire la jucatorii de la FC Hermannstadt si la carierele acestora sau nu?

Recunosc, ma simt ca la inceput de primavara iar snurul martisorului este bine colorant in rosu.
Pe langa acest tertip de a pune la inaintare un apropiat iar in realitate o alta persoana sa se ocupe propriu zis de activitatea acestuia, consider ca este o grava incalcare a oricarui principiu de etica si integritate. Faptul ca detii jucatori sub contract in calitate de agent si in acelasi timp conduci un club care evolueaza in aceeasi competitie cu respectivii jucatori iti ridica ceva semne de intrebare, daca nu cumva iti da de banuit.

Pe pagina oficiala a FC Hermannstadt a aparut un comunicat in care se anunta ca
“Ne bucura prezenta doamnei Anamaria Prodan Reghecampf in calitate de investitor in proiectul nostru.”
A
Aneimaria Prodan Reghecampf, nu a Rebeccai Dumitrescu Prodan.

Apoi dragilor, daca informatia asta apare pe pagina OFICIALA a clubului, acest lucru ne releva ce va face doamna respectiva.
Iar daca-i oficial, atunci poate ceasul destaptator de la Comisia de Integritate a FR Fotbal va fi auzit de catre membrii acesteia. Cat despre integritate si etica la LPF… probabil sunt in faza de achizitie a ceasului destaptator. Acolo oricum se doarme, singurul zgomot deranjant fiind semnalul de intrare a salariului.

Sa nu credeti ca acest caz este singular in fotbalul romanesc.
Un alt exemplu, masculin de adata asta, este al fostului fotbalist Bogdan Apostu, actual impresar. Acesta apare la toate evenimentele celor de la UTA Arad. Conferinte de presa, dineuri, reuniuni, evenimente, sprituri, meciuri oficiale.
Ce declara agentul in cercurile echipei este faptul ca succesul UTA-ei i se datoreaza, si ca de fapt este presedintele din umbra.
Ce declara jucatorii echipelor adverse, altii decat cei pe care ii are Apostu sub contract, este ca acestia din urma sunt contactati de impresar cu putin timp inainte de a se confrunta cu echipa aradeana.
Din motive de sanatate si grija banuiesc…

FRF doarme. LPF sforaie…