Mioveniul se revoltă. ”Ce rost mai are competiția?”

CS Mioveni a început cu o remiză, pe teren propriu, 0-0 cu Rapid, seria celor 5 partide din play-out.

 

Eliminarea lui Raul Costin din primele minute ale reprizei secunde și, în general, maniera de arbitraj a lui Viorel Cojocaru, au stârnit mania conducătorilor grupării argeșene.

”Conducerea clubului nostru a reacţionat astăzi, după meciul cu Rapid, în care centralul Adrian Cojocaru din Galaţi a defavorizat clar pe CS Mioveni în mai multe faze, influenţând rezultatul final.

«La 24 de ore după încheierea jocului cu Rapid, suntem în continuare consternaţi de ceea ce a putut să facă arbitrul de centru al întâlnirii, Adrian Cojocaru din Galaţi. Nu înţelegem cum Raul Costin a putut fi eliminat, după un fault de joc banal, aşa cum nu putem înţelege cum echipa Rapid a fost iertată de o eliminare clară, în urma unui atac extrem de dur la Anghelina.

Stând şi observând deciziile din jocul nostru şi cele din jocul Turris – FC Argeş, ne întrebăm ce se întâmplă la Comisia Centrală de Arbitraj. Este inexplicabil cum în primele două jocuri din play-off-ul Ligii a II-a au fost mari greşeli de arbitraj, soldate cu eliminări care pot atrage după sine suspendări drastice, pentru fotbalişti nevinovaţi.

Dacă asta înseamnă sportivitate, imparţiabilitate şi corectitudine din partea cavalerilor fluierului, atunci ne întrebăm ce rost mai are să se continue această competiţie. În loc să asistăm la un adevărat spectacol fotbalistic susţinut de 6 dintre cele mai bune echipe de Liga 2, vedem o cavalcadă de gafe ale arbitrilor.

Este momentul în care fotbalul trebuie lăsat în pace, este momentul în care cavalerii fluierului și Comisia Centrală de Arbitri trebuie să înţeleagă faptul că asemenea gafe nu fac decât să aducă suferinţă şi durere. Ne dorim doar să fim arbitraţi corect şi cel mai bun să poată promova în Liga 1.

În caz contrar, suspendaţi domnilor competiţia, spuneţi direct cine trebuie să promoveze şi cu asta basta!

Este strigător la cer ce s-a întâmplat la jocul nostru, iar reluările TV ne dau dreptate în totalitate. Încheiem spunând doar atât: echipele cheltuie sute de mii de euro pentru îndeplinirea unui obiectiv şi nu este normal să se ajungă la asemnea momente penibile cu eliminări şi decizii de toată jena»

Conducerea CS Mioveni”