Petrolul rămâne fără antrenor. Costel Enache și-a anunțat plecarea.

Eșecul cu FC Argeș, 1-2, a anulat orice speranță de promovare în dreptul Petrolului Ploiești

”Lupii galbeni” au mai pacurs un sezon nereușit după ce s-a ratat, din nou, promovarea în prima ligă. Eșecul cu FC Argeș, 1-2, venit la capătul unei prestații palide, a asigurat Petrolului locul în eșalonul secund și pentru viitorul campionat. Cum obiectivul asumat la venirea la Ploiești, promovarea, a fost ratat, Costel Enache și-a anunțat plecarea de la cârma formației ploieștene.

”Categoric că nu mai rămân. Așa a și fost contractul discutat. Când am venit în iarnă mi-am asumat un lucru: promovarea. Așa am și discutat, și eu mă simt părtaș la ce s-a întâmplat aici. E absolut normal să plătesc cumva. Avem în limba română un termen pe care îl folosim foarte foarte des: îmi asum lucrurile, dar niciodată nu plătim pentru ce ne asumăm. A asuma nu e doar un cuvânt, e și un gest, o faptă. Eu am crezut, am gestionat niște lucruri, nu am fost capabil să le duc la capăt, nu știam că vine COVID-ul, dar și atunci când a început acest mini-campionat eu am fost primul care am zis că: «Da, formatul e unul care ar putea să ne avantajeze. Putem să facem»”, a explicat, după meciul cu FC Argeș, Costel Enache.

FC Petrolul – FC Argeș 1-2 (1-0)

Stadion: Ilie Oană. Marcatori: Vajushi (15, pen.)/Prepeliță (82), Buhăescu (87, pen.).

FC Petrolul: Avram – Bărboianu, Răuță, Manolache, Țicu – Deac, Marinescu (cpt) (84 Younes), Meza Colli, Vajushi (76 Bratu) – Blănaru (60 Pierce), Arnăutu (76 Ekollo). Antrenor: Costel Enache.

FC Argeș: Micle – Oancea, Turda, Leca, Mușat – Șerban (69 Brînzan), Prepeliță, Năstăsie (78 Grecu) – Matiș, Buhăescu (90+2 Panait), N. Popescu (69 Popa). Antrenor: Ionuț Badea.

Au arbitrat: Sebastian Colțescu (Craiova) – Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Marius Badea (Rm. Vâlcea).

Arbitru de rezervă: Marian Barbu (Făgăraș).

Observatori: Mircea Bucur (Tg. Mureș) și Constantin Gheorghe (Suceava).