Stagiu intensiv de TAICHI si DAOYIN

Îmbunătățește-ți imunitatea prin TAICHI (Taijiquan) și DAOYIN (gimnastică traditională chineză)

Evenimentul va avea loc în weekend, în perioada 29 și 30 august 2020, la Baza Sportivă Voinicelul (lângă metrou Piața Muncii) – București.

În cadrul stagiului intensiv de două zile participanții vor opta pentru învățarea unei secvențe de TAICHI (Taijiquan) sau DAOYIN (gimnastică tradițională chineză). Ambele discipline îmbină instrumente eficiente de creștere a adaptabilității sistemului imunitar prin reducerea nivelului de stres și reglarea metabolismului.

Instructorii Școlii TAIJIDAO au pregătit pentru tine un program de antrenament unic și special, în care vom studia împreună secvențe de mișcări ușoare și extrem de eficiente care te vor ajuta să dobândești un sistem imunitar adaptabil, să îți reduci nivelul de stres și să îți reglezi metabolismul.

Despre TAICHI

La origine o artă marțială internă, TAICHI-ul (Taijiquan) a devenit cunoscut în zilele noastre pentru multe valențe: eliminarea stresului, stimularea sistemului nervos, îmbunătățirea posturii și a echilibrului, întărirea tendoanelor, flexibilizarea articulațiilor, etc..Ca și particularitate față de alte forme de mișcare, TAICHI-ul este o formă specifică de exersare a ansamblului corp – minte. Antrenăm mintea cu ajutorul corpului în scopul obținerii echilibrului atât la nivel fizic cât și la nivel interior.
TAICHI-ul (Taijiquan) este o metodă excelentă de exersare a corpului în scopul obținerii unei condiții fizice optime, o metodă de modelare a caracterului, benefică unei vieți armonioase și împlinite, dar și o metodă de eliminare a stresului și de întărire a sănătății.

Despre DAOYIN

Practica DAOYIN (gimnastică tradițională chineză) este o metodă excelentă și cu rezultate rapide în îmbunătățirea și menținerea sănătății. Secvența pe care o vom studia a fost folosită cu succes de către multe persoane ca adjuvant în tratarea unor boli grave (alături de tratamentul prescris de medic) și poate fi exersat într-un spațiu restrâns.
DAOYIN combină mișcările fizice cu respirația și concentrarea atenției pe anumite puncte din corp. Astfel, se pune accentul pe obținerea unei stări de armonie între corp, respirație și minte, pe stimularea meridianelor și conducerea energiei prin organism.

Stagiul se adresează atât începătorilor cât și celor care au mai practicat indiferent de vârsta pe care o au. Modul autentic și tradițional în care se învață și se practică TAICHI sau DAOYIN în cadul școlii noastre, permite fiecăruia dintre noi să își adapteze exersarea la condiția lui fizică.

Ce vei descoperi pe durata celor două zile intensive de practică?

– vei învăța o secvență ce te va ajută în îmbunătățirea răspunsului sistemului imunitar

– vei afla cum practica TAICHI și DAOYIN te va ajuta să îți exersezi eficient mușchii, tendoanele și articulațiile

– vei învăța cum poți să îți exersezi cu blândețe mintea și corpul în fiecare zi

– vei înțelege puterea echilibrului

– îți vei consolida practica dacă ai mai exersat

– vei învăța primele elemente dacă începi acum

 

De-a lungul a peste 20 de ani, Școala Taijidao a contribuit activ la promovarea TAICHI-ului (Taijiquan) în România. Prin eforturi continue de adaptare a practicii străvechi la necesitățile omului modern, Școala Taijidao s-a consolidat în timp ca o sursă autentică de învățare a TAICHI-ului în țara noastră.

Pentru informatii suplimentare acceseaza LINK!

 

  • Cristina 24 august 2020 at 12:07

    O practica excelenta pentru corp si minte!

Comments are closed.