Opinie / Daniel Nazare scrie despre Gigi Mulțescu și plecarea prematură de la Dinamo: Când ești bun la suflet, lumea te ia de prost

Opinie-Nazare_Web_901x600

Dinamo Bucureşti şi Gheorghe Mulţescu au convenit pe cale amiabilă încetarea contractului de antrenor principal al echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare, anunţă gruparea „alb-roşie”. Cu alte cuvinte, clubul îi mulțumește pentru faptul că a venit într-un moment greu și pleacă pentru că acum nu mai e nevoie de el.

OPINIE / DANIEL NAZARE NU VEDE NICIUN VIITOR ÎNTR-UN SISTEM CU 16 SAU 18 ECHIPE. E CA ȘI CUM ÎN LOC DE VIN AM PREFERA POȘIRCA ȘI AM FI MULȚUMIȚI

Se întoarce Contra, care e atât de bun, încât după plecarea de la echipa națională n-a mai antrenat pe nicăieri. Sau cum spunea Mihai Stoica de Liță Dumitru – a antrenat porumbei în parc. Sigur, a fost pandemia și ofertele n-au mai existat ca în vremurile bune. Merge ca o scuză bună.

În termeni autohtoni, mazilirea lui Gigi Mulțescu se numește că a fost aruncat la coș ca o măsea stricată. Gigi Mulțescu e un antrenor excelent și om cu suflet mare. Când ai suflet, lumea te ia de prost. Iar titratului tehnician, cu peste 20 de echipe antrenate în carieră, îi place acest rol.

Numit la conducerea tehnică a roş-albilor la 14 iulie 2020, în cel mai dificil moment din istoria de 72 de ani a clubului, Gheorghe Mulţescu a avut rezultate remarcabile la Dinamo într-o perioadă în care alţi antrenori au refuzat să preia echipa.

Probabil noii conducători nu i-au dat nici toți banii, mai mult ca sigur Mulțescu nici nu va vorbi urât de oficialii dinamoviști. Totul se va încheia amiabil, cu un singur păcălit: antrenorul de 68 de ani. Apoi, în câteva zile, Gigi Mulțescu va apărea în puloverul său celebru la o emisiune de sport, că tot vine frigul curând, și viața va reintra în normal.

Apoi, spre sfârșitul campionatului, o echipă aflată în coada clasamentului, îi va solicita serviciile pebtru a-i salva de la retrogradare.

OPINIE / DANIEL NAZARE ÎNCEARCĂ SĂ ÎNȚELEAGĂ ÎNREGIMENTAREA LUI MIRCEA LUCESCU LA DINAMO KIEV. LA 75 DE ANI PRIVEȘTE ÎNAINTE, NU SE UITĂ ÎNAPOI

Antrenorii români, dincolo de slaba pregătire, mă refer la planul general, mai au o mare hibă: din dorința de a antrena nu-și fac temeinic contractele. Un antrenor din Serie A, demis în prima etapă, era plătit până la finalul campionatului.

Mă îndoiesc că la Gigi Mulțescu s-a procedat la fel. În loc de cuveniții bani au venit strângerile de mînă și mulțumirile. A, am uitat, râmâne în continuare unul dintre simbolurile lui Dinamo. Ar fi rămas la fel, în opinia mea, și dacă îi ustura la buzunar pe ciudații spanioli aterizați în Românica.


 

 

 

Daniel-Andrei Nazare      senior-editor 100% Sport

twitter: danielnazare

facebook: Daniel Nazare

e-mail: daniel.nazare@100sport.ro

———————————————————————————————————————————————————————-

Comments are closed.