Cinci medalii pentru sportivii secției de culturism-fitness de la CSM Iași la Campionatele Naționale de la Sibiu

Sportivii secției de culturism-fitness de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Iași, pregătiți de soții Felicia Purice Russ și Cristian Russ, au obținut cinci medalii (două de aur, două de argint și una de bronz) la Campionatele Naționale pentru cadeți, juniori și seniori de la Sibiu, prima competiție organizată în România după starea de urgență.

Deși din lotul deplasat la Sibiu de către cei doi antrenori au lipsit campionii mondiali Sebi Șerpescu și Ștefana Sandu, lăsați acasă pentru a se pregăti de Europene și Mondiale, rezultatele au fost peste așteptări, în condițiile în care patru din cei șase sportivi au fost debutanți.

”Strategia noastră a fost să-i lăsăm pe campionii mondiali Șerpescu Sebastian și Sandu Ștefana să se pregătească în liniște acasă și am deplasat la Sibiu garnitura a doua, cu mulți debutanți. Am avut șase sportivi participanți, dintre care cinci juniori și un singur senior. Și a fost o decizie inspirată. Rezultatele au fost dintre cele mai bune, iar sportivii noștri au demonstrat că secția de culturism-fitness de la CSM Iași are viitorul asigurat”, a declarat antrenoarea emerită Felicia Purice.

Aflat în ultimul an de juniorat, Alexandru Iordan a luat argintul la juniori în prima zi, după o greșeală de arbitraj, iar în ziua următoare evoluția sa i-a adus titlul național la seniori.

”La juniori, arbitrii au greșit clar, inclusiv președintele federației a sunat și a recunoscut că s-a greșit, cerându-și scuze. A doua zi, la seniori, Iordan a luat medalia de aur. Mai mult decât atât, el și-a adjudecat și titlul de campion absolut, luând Openul la seniori”, a mai spus prof. Felicia Purice Russ.

Surpriza Andreea Roxana Costin

Surpriza a venit din partea unei debutante, Andreea Roxana Costin, care a urcat de două ori pe podium. Sportiva ieșeană a obținut medalia de bronz la bikini, iar la senioare a urcat pe treapta a doua a podiumului. Un alt debutant, Cosmin Bostan, s-a clasat pe locul 9 la juniori I, la fel ca și Alin Antal, în timp ce Romeo Pruneanu, o speranță a acestui sport, s-a clasat pe locul 7.

La seniori, Bogdan Moruz, fost campion mondial, dar care a revenit după cinci ani de pauză, a devenit campion național în proba de fitness.

”Două medalii de aur, două de argint, un bronz și un titlu de campion absolut pentru acești copii sunt rezultate de excepție, dacă ținem cont că în afară de Iordan și Moruz, toți au fost debutanți”, a completat Felicia Purice Russ.

Program încărcat în următoarea perioadă

După o perioadă de câteva luni de pauză, sportivii de la CSM Iași vor avea o toamnă extreme de încărcată, cu competiții aproape în fiecare săptămână. În week-end-ul viitor vor avea loc la Drobeta Turnu Severin Campionatele Balcanice, iar în perioada 15-21 septembrie vor avea loc în Spania, la Barcelona, Campionatele Europene. După doar o săptămână, în zilele de 27 și 28 septembrie sunt programate la Dej întrecerile Grand Prix-ului Internațional, iar în perioada 27-30 octombrie au loc în România Campionatele Mondiale.

”Va fi un program încărcat, dar noi și sportivii așteptăm cu nerăbdare aceste competiții, după o lungă pauză. La Balcaniadă țintim sus, pe podium, ca de fiecare dată. Alexandru Iordan va concur atât la juniori, cât și la seniori, iar Bogdan Moruz va participa la seniori. Andreea Costin, din păcate, are examen și nu poate participa, deși rezultatele de la Naționale o recomandau pentru a face o figură frumoasă. La Europene merg Iordan Alexandru, Sebi Șerpescu, Ștefana Sandu, un lot mai mare, iar pentru Cupa Mondială vom avea un lot lărgit, vom profita de faptul că sunt în România și putem alinia trei loturi, A, B și C. La Pro Nutrition vom avea, de asemenea, un lot consistent, va fi o ediție puternică”, a completat prof. Felicia Purice Russ.