Andreias Calcan a semnat cu Poli Iași

Începând de astăzi, Andreias Calcan este jucătorul Politehnicii Iași. Mijlocașul ofensiv venit de la formația maghiară Ujpest a trecut cu bine testele medicale și a semnat pe doi ani cu Poli Iași.

Noul fotbalist din Copou s-a născut pe 9 aprilie 1994 la Slatina și a evoluat, de-a lungul timpului, la formații din România, Olanda și Ungaria. Are în palmares o Cupă și o Supercupă a României cu FC Viitorul, precum și jocuri în calificările Ligii Europa. Andreias a marcat 23 de goluri în 164 de partide oficiale.

În luna ianuarie a acestui an, Andreias Calcan s-a transferat de la Viitorul Constanța la Ujpest, în Ungaria, pentru suma de 100.000 de euro, dar s-a despărțit de echipa maghiară pentru a veni liber de contract la Poli Iași.

În cariera sa, Calcan, 26 de ani, a mai jucat în România la formațiile Universitatea Cluj și CSM Rm. Vâlcea, iar între anii 2016 și 2019 a evoluat la echipele olandeze Willem Tilburg, Dordrecht și Almere City, înainte de a ajunge la Viitorul. Andreias Calcan are și patru selecții la echipa națională de tineret.