Bogdan Marișca a câștigat Raliul Iașului. ”Este cea mai amară victorie”

Echipajul Bogdan Marişca/Sebastian Itu (Ford Fiesta R5) a câştigat Raliul Iaşului, etapa a IV-a a Campionatului Naţional de Raliuri Betano. Marișca și Itu au fost cronometrați cu timpul de 01 h 08 min 03 sec 2/10, cei doi fiind urmați în clasamentul final de echipajele Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5), la 43 sec 7/10 și Norbert Maior/Francesca Maior (Peugeot 208 R2), la 02 min 43 sec 5/10.

Raliul Iașului a fost marcat de accidentul spectaculos al echipajului format din Simone Tempestini și Sergiu Itu, liderii la zi în clasamentul general ieșind în decor la Cioca Boca, în proba special cu numărul cinci, accident în urma căruia mașina a fost distrusă aproape în totalitate.
În ciuda abandonului de la Iași, Simone Tempestini rămâne lider în clasamentul general al piloţilor, fiind urmat de Dan Gîrtofan şi Norbert Maior.

La finalul Raliului Iașului, campionul Bogdan Marișca a declarat că nu se poate bucura de acest succes. ”E pentru prima dată în carieră când nu mă bucur pentru o victorie. Mă bucur în schimb că Simo & Serj (n.r. Simone Tempestini și Sergiu Itu, care au ieșit în decor) sunt bine! În rest, despre cursă pot spune doar atât, am meritat podiumul dar cam atât, nicidecum prima poziție”, a spus Bogdan Marișca, campionul de la Iași detaliind apoi ce s-a întâmplat cu Simone Tempestini și Itu junior: ”Pentru mine, este cea mai amară victorie pe care am avut-o și spun asta cu riscul de a supăra pe cineva. O parte mare din sufletul nostru, al meu și al lui Sebi (n.r. copilotul Sebastian Itu, tatăl lui Sergiu Itu) s-a îndreptat către Simone și Sergiu Itu, colegii noștri care erau liderii cursei și care au avut acel accident. Din fericire, ei sunt în regulă și vreau să le mulțumesc celor care le-au oferit asistență medicală atât la fața locului, cât și la Spitalul Sf. Spiridon, unde Sergiu a avut parte de un control mult mai amănunțit, pentru că acuzat mici dureri. Din punct de vedere medical sunt OK, acuma ei sunt un pic ciufuliți din punct de vedere sportiv, dar ei sunt sportivi puternici, campioni en-titre și vor merge mai departe. În primu rând, pentru un pilot de raliuri, pentru un echipaj este foarte important să înțeleagă care a fost cauza acelui accident, acelei erori. Am vorbit cu Simone și știe ce s-a întâmplat, deci va fi doar o chestiune de timp până când va reveni. Dar așa cum îi cunosc eu, deja au trecut peste, privesc spre competițiile următoare. Nu au timp de jelit, cu ghilimelele de rigoare, se vor pregăti de etapa următoare, Transilvania Rally, care este și etapă internațională. Și sper să reușească acolo să-și atingă obiectivele. Sigur, nu a fost plăcut nici pentru mine, nici pentru Sebastian Itu, pentru că relația dintre noi se bazează pe foarte multe sentimente umane, respect, prietenie, dragoste”.