Șahistele de la CSM Iași 2020, vicecampioane la Superliga Națională

Echipa feminină de șah a clubului CSM Iași 2020, formată din jucătoarele ieșene Irina Bulmaga, Alina Motoc L’Ami, Miruna Lehaci, Ema Obadă și Diana Lupașcu, a cucerit medalia de argint la Superliga Națională, competiție desfășurată săptămâna trecută, la Snagov.

Echipa ieșeană pregătită de Vladimir Danilov și Vlad Ungureanu a câștigat 6 meciuri în cele 7 runde și a acumulat în final 12 puncte, terminând pe locul 2. Campioana Medicina Timișoara s-a impus cu 14 puncte, iar pe locul 3 s-a clasat echipa Arnia ChessIT București, formație pe care ieșencele au învins-o cu 3-1 în primele runde.

”Noi continuăm tradiția Iașiului de a fi printre primii la Superligă și după câțiva ani în care am dominat fără probleme, în acest an am terminat pe locul 2, cu o echipă formată în totalitate din jucătoare ieșene. În acest an am mutat echipa de la CS Politehnica la clubul CSM Iași 2020, noul club al Primăriei, susținerea fiind importantă și bine-venită, pentru că șahul ieșean trece prin momente grele. Cu puțină atenție în confruntarea directă cu Medicina Timișoara, când la un moment dat chiar am avut meciul în mână, am fi putut lua și titlul național. Locul 2 este însă un rezultat foarte bun, ținând cont de condițiile actuale, de modul cum ne-am pregătit în ultima perioadă. Și ne bucurăm că am avut în componență doar fete din Iași”, a declarat antrenorul Vlad Ungureanu.

La Snagov a participat și echipa masculină a Iașiului, care s-a clasat pe locul 6. Echipa a fost format din Bogdan Deac, Vladislav Nevednichy, Vladimir Danilov, Vlad Ungureanu, George Stoleriu, Vlad Stegariu și rezerva Emanuel Chifor.

Altfel, în aceste zile au avut loc Campionatele Europene de Șah online pentru juniori, competiție la care șahistele ieșene Diana Lupașcu, Maria Pârvan și Miruna Lehaci au ajuns în finală. Miruna a fost foarte aproape de o medalie, pe care a ratat-o de puțin în runda a 8-a