Spaniolul Carlos Taberner, campion la Concord Iași Open

După nouă zile de tenis de cea mai înaltă calitate, prima ediție a turneului de tenis ATP Challenger 100, ”Concord Iași Open”, cel mai mare turneu de tenis organizat în România, s-a încheiat duminică cu victoria spaniolului Carlos Taberner.

Cap de serie nr. 5 la Iași, jucătorul iberic în vârstă de 23 de ani, clasat pe locul 189 ATP, la învins în marea finală pe francezul Mathias Bourgue (26 de ani, 258 ATP), scor 6-4, 7-6 (4), devenind primul campion pe zgura de la Arenele Ciric din Iași.

Finala a fost una echilibrată, cu un singur break realizat în primul set de spaniol, la scorul de 3-3, game care s-a dovedit a fi decisiv. În setul secund, francezul a avut șansa lui de a câștiga pe serviciul adversarului, dar a irosit trei mingi de break la scorul de 2-1. Ibericul a egalat însă la 2 și s-a mers cap la cap până în tie-break, unde Taberner s-a impus cu 7-4.

Primul titlu din carieră pentru Taberner

Dacă francezul Bourgue are deja în palmares două turnee challenger, pentru jucătorul spaniol succesul de la Concord Iași Open este primul din cariera sa într-un astfel de turneu.

Campionul va primi pentru acest succes 100 de puncte ATP și un cec în valoare de 12.250 de euro, în timp ce învinsul s-a ales cu 60 de puncte ATP și un premiu de 7.200 de euro.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de patronul turneului, omul de afaceri ieșean Andrei Oriță, directorul de turneu Daniel Dobre, directorul general al Federației Române de Tenis, Răzvan Itu și directorul tehnic al turneului, Gabriel Iftimoaie.

Finala probei de dublu a fost câștigată, sâmbătă, de perechea braziliană Rafael Matos/Joao Menezes, care a trecut în finală de cuplul favorit 3,Treat Huey/Nathaniel Lammons (Filipine/SUA), scor 6-2, 6-2.

Turneul de la Iași, cel mai important eveniment sportiv organizat vreodată la Iași, a fost dotat cu premii totale de 88.520 de euro oferite de către firmele organizatoare Concord Service Center, Nera Computers și Certus Software, patronul turneului fiind omul de afaceri ieșean Andrei Oriță.

Foto: Cristina Hutu.