Halterofilii ieșeni Marius Pagu și Ștefan Atincăi au cucerit șase medalii la Campionatele Naționale pentru juniori de la Arad

Tinerii halterofili Marius Pagu (categoria 40 kg) și Ștefan Atincăi (45 kg), sportivi pregătiți la CS CFR Iași de antrenorul emerit Dănuț Fron, au cucerit șase medalii la finala Campionatului Național pentru juniori (Under 15 și Under 17) de la Arad.

La prima competiție organizată de Federația Română de Haltere după opt luni de pauză, cei doi juniori de la clubul CFR Iași au avut evoluții foarte bune, încununate cu șase medalii, cinci de argint și una de bronz.

Revenit în competiții după pauză mai lungă, Marius Pagu (40 kg) a obținut două medalii de argint (la stilul aruncat și la totalul olimpic) și una de bronz (stilul smuls). La rândul său, Ștefan Atincăi, fratele multiplei campioane Ionela Atincăi, a cucerit trei medalii de argint la categoria 45 kg, la stilurile aruncat, smuls și total olimpic.

”Marius Pagu și Ștefan Atincăi sunt doi copii foarte talentați, care și la cadeți au obținut rezultate foarte frumoase, și în care eu îmi pun mari speranțe. Marius Pagu a fost învins de un clujean, la un kilogram, după ce a ratat ultima încercare din cele șase. Dar sunt foarte mulțumit. El a fost cooptat în lotul național de juniori, la Centrul Olimpic de la Bistrița, dar nu a avut răbdarea necesară. A revenit la sală după o pauză și iată că a început cu dreptul, fiind hotărât să lupte în continuare pentru a-l depăși pe vărul său Ilie Ciotoiu. Ștefan Atincăi, fratele Ionelei, a cucerit trei medalii de argint și iată că el calcă pe urmele surorii lui. Sper ca în viitor cei doi coii să aducă rezultate mult mai valoroase clubului și țării”, a declarat antrenorul emerit Dănuț Fron.

Până la sfârșitul acestui an mai sunt trei competiții naționale în calendarul Federației Române de Haltere, toate trei organizate la Bascov, în județul Argeș.

La finala CN de juniori 1 (Under 20), din perioada 13-17 octombrie, va participa Ionela Atincăi (18 ani), sportiva ieșeană urmând să concureze alături de colegul său Ștefan Robu și la finala CN de tineret (Under 23), în perioada 3-7 noiembrie.

Anul competițional pentru halterofili se încheie cu finala CN de seniori de la Bascov, eveniment programat în peroada 24-28 noiembrie.