Ieșenii Alexandru Iordan și Ștefana Sandu, pe podium la Europenele de culturism-fitness din Spania

Sportivii pregătiți la secția de culturism-fitness a clubului CSM Iași de antrenorii Felicia Purice Russ și Cristian Russ au confirmat și la Campionatele Europene forma bună pe care o traversează în această perioadă.

Cei doi reprezentanți ai clubului ieșean la Europenele de la Santa Susanna, Spania (17-20 septembrie), Alexandru Iordan și Ștefana Sandu au obținut împreună trei medalii. Iordan a cucerit două medalii de argint la Men’s physique, atât la juniori, cât și la seniori, în timp ce Ștefana Sandu s-a clasat pe locul 3 la junioare în proba Bodyfitness.

Rezultatul obținut de Iordan la seniori este cu atât mai prețios cu cât sportivul ieșean este încă junior.

”Alexandru Iordan este în ultimul an de juniorat, de anul viitor el va fi senior. Am dorit să vedem potențialul lui, de aceea am decis împreună cu soțul meu Cristian Russ să-l înscriem și în concursul seniorilor. Iar el a confirmat, obținând medalii de argint atât la juniori, cât și la seniori. Din păcate, sportivii noștri au făcut deplasarea fără noi, antrenorii de la club. Cu siguranță dacă am fi fost acolo ar fi fost cu totul altceva. Emoțiile au fost clar mai mari acasă. Acolo, la concurs, ai ocazia să-l pregătești, să îl motivezi, din sală protocolul îți permite să mai dai indicații. Am fost într-o ipostază atipică, pe care nu vreau să o mai trăiesc. Sper să fim alături de sportivii noștri la următoarele competiții”, a declarat antrenoarea emerită Felicia Purice Russ.

Ștefana Sandu, medalie de bronz la Bodyfitness-junioare

O evoluție apreciată a avut în Spania și Ștefana Sandu. Campioana mondială de anul trecut, de la Budapesta, s-a clasat pe locul 3 în concursul junioarelor, la Bodyfitness, dar antrenoarea Felicia Purice Russ a explicat că o schimbare de regulament a privat-o pe eleva sa de aurul continental.

”Ștefana a avut un an dificil. Dincolo de această pandemie, ea a terminat liceul la LPS, a avut BAC-ul, apoi examenul de admitere la Facultatea de Medicină, pe care l-a absolvit cu brio. Firesc, pregătirea a fost obturtă din aceste motive, dar chiar și așa a obținut un rezultat bun. Ghinionul Ștefanei este că Federația Internațională a cumulat de această dată categoriile, s- a mers pe segment 16-23 ani, nu s-a mai făcut 16-19, 20-23 ca până acum. Dacă ar fi concurat pe segmentul ei de vârstă, devenea campioană europeană, dar concurând și cu cele mai mari a luat bronzul. Ea a fost un pic decepționată, dar i-am spus că nu este cazul, să se bucure de această medalie importantă, revanșa și-o va lua la Mondialele de la Cluj-Napoca, din luna octombrie”, a mai spus Felicia Purice Russ.

Sportivii de la CSM Iași au în continuare un program încărcat. În zilele de 27 și 28 septembrie sunt programate la Dej întrecerile Grand Prix-ului Internațional, iar în perioada 27-30 octombrie vor avea loc la Cluj-Napoca întrecerile Campionatelor Mondiale.